• Lorem ipsum

Behang schoonmaken: hoe verwijder ik donkere vlekken?

8 Mei 2019

Behang schoonmaken: balpen of potlood

Het behang schoonmaken van balpenstrepen en potloodkrabbels komt dikwijls voor. Denk bijvoorbeeld aan behang schoonmaken in schoolgebouwen of kantoren. Gelukkig kunnen deze donkere vlekken die hierdoor ontstaan eenvoudig behandeld worden. Om te beginnen met de balpenstrepen. Wat je hiervoor nodig hebt, is een beetje water en haarspray. Door een klein beetje water over de penstreep te sprenkelen en dit vervolgens met haarspray te bespuiten, kan je de vlek nadat het is opgedroogd met een droge doek verwijderen. Voor het behang schoonmaken van potlood, volstaat een kleurloze gum meestal.

Behang schoonmaken: vetvlekken

Niet al het behang is wasbaar. Bij vetvlekken is dat erg belangrijk: door niet-afwasbaar behang te behandelen met schoonmaakmiddelen, beschadig je het behang. Dus in het geval van vetvlekken doe je het behang schoonmaken door middel van een droge theedoek, keukenpapier en een strijkijzer. Dep met de theedoek eerst de meest ernstige vetvlekken op. Leg vervolgens een vel keukenpapier over de dieper doorgedrongen vlekken en strijk hier overheen met het strijkijzer op een lage stand. Iedere keer gebruik je een nieuw vel keukenpapier tot de vetvlek weg is. Werkt dit niet, maak dan een papje van tetra en krijt voor het behang schoonmaken van vetvlekken. Smeer de vetvlek in, laat het 24 uur drogen en borstel het vervolgens de volgende dag voorzichtig weg.

Behang schoonmaken: overige donkere vlekken

Zoals gezegd kunnen donkere vlekken op allerlei manieren ontstaan. Met boren bijvoorbeeld wanneer het baksteengruis over het behang komt. Het behang schoonmaken kan je in veel gevallen ook doen met behulp van een kleurloze gum of een balletje witbrood.

Afwasbaar behang schoonmaken

Afwasbaar behang schoonmaken gaat eenvoudiger dan behang schoonmaken dat niet afwasbaar is. Speciale schoonmaakmiddelen helpen je daarbij. Bijvoorbeeld St Mark of Universol werken prima. Kijk hiervoor bij De Verfzaak, de specialist in verf en behang. Bezoek een van de handige locaties in het zuiden van Nederland of check de webshop voor de beste spullen voor jouw behangklus. Voor het behang schoonmaken en alles rondom behangen is De Verfzaak jouw favoriete partner. Bekijk ook eens onze tips&tricks om een echte verfspecialist te worden!

Mocht je de vlekken er nou echt niet uit krijgen, dan kun je altijd nog voor een mooie prijs een van onze behang aanbiedingen meenemen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »