• Lorem ipsum

Combineren met Tranquil Dawn, de kleur van 2020

22 Apr 2020

Zoals je ongetwijfeld weet is de wereld van verfkleuren ongelooflijk groot. Je hebt vast wel eens de RAL-codes gezien op de verschillende verfblikken en verfemmers die de kleur aangeven. Het RAL-systeem is in feite een groot overzicht van veel verfkleuren en kleuren voor coatings. Met dit systeem kom je een heel eind als je op zoek bent naar een specifieke kleur voor jouw klus, maar het is daarnaast goed om te weten dat verffabrikanten veel tijd stoppen in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe kleuren. Een goed voorbeeld daarvan is Tranquil Dawn van Flexa. Flexa heeft deze kleur zelfs uitgeroepen ot Kleur van het Jaar 2020!

 

Wat is Tranquil Dawn?

Je loopt met een kleurenwaaier door De Verfzaak en bent flink aan het twijfelen over de kleur die je wil gaan gebruiken. Ze lijken allemaal zoveel op elkaar… Er zijn veel kleuren en het beschrijven die kleuren is haast onbegonnen werk. In het eerdergenoemde RAL-systeem krijgen de kleuren naast de code ook een typering mee zoals crèmewit en verkeerswit, zodat consumenten af kunnen leiden om wat voor soort kleur het gaat. Bij Tranquil Dawn kan het lastig zijn om dit meteen voor je te zien. Vandaar de vraag: wat is Tranquil Dawn?

Vrij vertaald staat Tranquil Dawn voor rustige dageraad en dat is dan ook precies waar Flexa de inspiratie vandaan heeft gehaald. Deze kleur is uitermate geschikt voor het creëren van rust en een warm gevoel. Flexa geeft zelf aan dat de kleur in het midden ligt tussen groen, blauw en grijs. Met andere woorden: een veelzijdige kleur waarmee je prachtige effecten neerzet.

 

Hoe combineer je het?

Vanwege de rust die Tranquil Dawn uitstraalt, is deze kleur uitermate geschikt voor het gebruik in de slaapkamer. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om op álle muren een laag Tranquil Dawn aan te brengen, maar heb je ook al eens gedacht aan een combinatie van kleuren? Opvallend hierbij is dat Tranquil Dawn zich goed leent voor een combinatie met een lichte zandkleur, maar ook met kleuren die duidelijk donkerder zijn dan Tranquil Dawn zelf.

Overigens kun je Tranquil Dawn ook in andere ruimtes gebruiken dan de slaapkamer. Er zijn uiteraard veel meer plekken in huis waar een beetje rust wel gewenst is. Heb je er ook aan gedacht om Tranquil Dawn te combineren met bepaalde meubels en materialen. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke elementen zoals houten meubels en planten. Zo maak je het plaatje helemaal compleet en haal je álles uit je verf.

 

Is Tranquil Dawn wel iets voor mij?

Honderden kleuren en opties en slechts één kleur moet het gaan worden. Hoe weet je nu 100% zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw ruimte? Uiteraard is het onmogelijk om daar 100% zeker van te zijn, maar je kunt wel dicht in de buurt komen. Zo heb je hierboven bijvoorbeeld kunnen lezen dat Tranquil Dawn rust uitstraalt en dat het goed te combineren valt met natuurlijke elementen. Als dit iets is waarnaar je op zoek bent, dan ben je al een heel eind.

Probeer daarnaast het eindresultaat voor je te zien. Het is namelijk geen kwestie van verf aanbrengen op de muur en klaar is Kees. De verf maakt onderdeel uit van een veel groter geheel en daarom is het wel zo fijn als de verfkleur niet uit de toon valt. Probeer je daarom voor te stellen of Tranquil Dawn goed aansluit bij de overige kleuren in de ruimte. Zo weet je vrij zeker of Tranquil Dawn geschikt is voor jouw project.

 

Tranquil Dawn kleurtester

Je bent er vrij zeker van dat Tranquil Dawn goed past in jouw ruimte. Je bent met kleurenwaaiers in de weer geweest en hebt online tientallen kleuren met elkaar vergeleken. Wist je dat er nóg een manier is om je te oriënteren? Dat is namelijk het gebruik van kleurtesters. Maar wat is een kleurtester eigenlijk precies?

Kleurtesters zijn ideaal om te controleren of de door jou gekozen kleur ook echt oogt zoals je je hebt voorgesteld. Een kleurtester is eigenlijk een soort stift waarmee je een paar brede strepen op de muur kunt zetten om een kleur te testen. Een mini-potje verf dus. Wellicht is het slim om meerdere kleurtesters aan te schaffen als je nog steeds twijfelt. Op die manier zie je de verschillen tussen de kleuren meteen.

 

Passend advies van De Verfzaak

Het kan voor flink wat verwarring zorgen, de aanloop naar een verfklus. Het is dan fijn om te weten dat onze klantenservice en onze specialisten voor je klaar staan om je te helpen. Heb je vragen over de kleur Tranquil Dawn, of ben je op zoek naar antwoorden voordat je met een goed gevoel aan jouw verfproject kunt beginnen? Spreek dan één van onze specialisten aan in een filiaal van De Verfzaak en sla twee vliegen in één klap. Zo ben je in de gelegenheid om kennis te vergaren én om inkopen te doen.

Ben je van plan om jouw spullen in de online webshop van De Verfzaak te bestellen, maar heb je wel de behoefte aan passend advies. Neem dan contact op met de klantenservice. Je kunt dit doen door ons even te bellen of een mail te sturen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »