• Lorem ipsum

De verf verdwijnt langzaam | Hoe kan dit?

8 Mei 2019

Oplossing 1 | Schoonmaken

Als de verf verdwijnt door een laagje silliconen, dan schuur je dat laagje toch weg, zou u zeggen? Maar dat zorgt er voor dat de laag alleen dieper in het oppervlak geschuurd wordt waardoor uiteindelijk alsnog de verf verdwijnt. Veel klussers maken dan ook de vergissing om eerst te schuren en dan pas schoon te maken, waarvoor alsnog de verf verdwijnt tijdens het schilderen. Met speciale schoonmaakmiddelen voorkomt u dat de verf verdwijnt en de restsiliconen zo goed als het kan verwijderd worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld St Marc of Universol. Wanneer u grondig hebt gereinigd, dan kan het oppervlak worden geschuurd.

Oplossing 2 | Anti-siliconenvloeistof

Siliconenresten zijn echter hardnekkig. Om er helemaal zeker van te zijn dat u voorkomt dat de verf verdwijnt, kunt u ook anti-siliconenvloeistof gebruiken, van het merk Avis bijvoorbeeld. U voegt deze vloeistof toe aan de verf. Volg hierbij de instructies nauwkeurig: er mag niet teveel of te weinig vloeistof toegevoegd worden. Let er bovendien op of het om een watergedragen of terpentinegedragen variant gaat.

De verf verdwijnt nog steeds

Wordt het probleem niet opgelost en de verf verdwijnt nog steeds? Neem contact op met De Verfzaak, de specialist in verfsoorten en toebehoren. Of breng een bezoekje aan een van onze locaties in Zuid-Nederland. Onze vakmensen kunnen u uitstekend adviseren en helpen u met het probleem dat de verf verdwijnt. Bekijk ook eens onze andere blogs over problemen tijdens het verven!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »