• Lorem ipsum

Flexa Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace

12 Sep 2023

In het jaar 2024 staat alles in het teken van 'je thuis voelen'. Voor de 21e keer heeft AkzoNobel wereldwijd de Flexa Kleur van het Jaar 2024 gekozen, en dit keer is het Sweet Embrace™! Deze zachte, vergrijsde lichtroze kleur brengt een gevoel van warmte en comfort in de ruimte en past perfect bij het overkoepelende thema van 2024: Een plek waar je je thuis voelt. Naast de Kleur van het Jaar heeft Flexa ook het Kleurpalet van het Jaar geïntroduceerd, genaamd 'Een vrolijk kleurverhaal', met dromerige lila's en moderne gelen. Alles over de Sweet Embrace Flexa lees je in dit blogartikel!

Het onderzoek naar de Flexa Kleur van het Jaar 2024

Het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab®, bestaat uit internationale design- en kleurexperts. Zij analyseren maatschappelijke trends, consumentengedrag en designtrends over de hele wereld en vertalen deze naar kleurpaletten en ontwerpen die aan de wensen van de consument voldoen. Dit doen ze al meer dan 30 jaar. Ze werken samen met experts uit diverse branches en continenten om deze voorspellingen te doen. Sinds 2003 draagt dit wereldwijde kleuronderzoek de naam ColourFutures™ en voorspelt het de kleuren voor het komende jaar. De uitroeping van de Flexa Kleur van het Jaar is een jaarlijkse traditie.

Tijdens de brainstormsessies met ontwerpers over de hele wereld kwam bij AkzoNobel het duidelijke gevoel naar voren dat, ondanks de overvloed aan informatie, mensen nog steeds op zoek zijn naar iets nieuws. We verlangen naar gemoedsrust, duidelijkheid en momenten van vreugde in ons leven. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab®, merkt op: "In een wereld die soms fragiel aanvoelt, is het belangrijker dan ooit om onze eigen speciale plek te creëren. Dit is de plek waar we kunnen vertragen, herstellen en met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken. Hoewel het soms een uitdaging kan zijn om onze positie in de wereld te vinden, is ons huis de plek waar we ons echt thuis voelen. En met kleur kunnen we deze plek volledig naar onze eigen smaak inrichten.”

De Flexa Kleur van 2024: Sweet Embrace

Maar alles draait natuurlijk om de nieuwste kleur: Sweet Embrace Flexa! Deze tint vindt inspiratie in de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken. Wat deze kleur zo speciaal maakt is dat het verandert van kleur met het licht, maar altijd warmte in een ruimte kan brengen. Implementeer deze tint in je woonruimte, en krijg een gevoel van stabiliteit, rust en vriendelijkheid in woon- en werkruimtes terug.

We begrijpen dat je benieuwd bent hoe de Sweet Embrace Flexa er precies uitziet. Naast de afbeeldingen en video’s op deze pagina vertellen we je graag ook tekstueel wat meer over deze kleur. De Flexa Kleur van 2024 is een typische pastelkleur, waarin grijs en lichtroze zijn samengekomen. Dit maakt het een zachte kleur die zorgt voor een comfortabel gevoel. Grijs zorgt voor een tijdloos gevoel, waardoor het met zijn tijd mee blijft gaan. De lichtroze twist zorgt daarentegen voor kalmte en comfort.

De Flexa Kleur van het Jaar 2024 is niet alleen een op zichzelf staande tint, maar vormt ook een solide basis voor een scala aan andere kleuren die perfect bij elkaar passen. Om zeker te weten dat je een goede keuze maakt, zijn er drie verschillende kleurpaletten in het leven geroepen. Hierover lees je meer in de volgende alinea’s.

Benieuwd naar de voorganger van de Sweet Embrace? Bekijk dan de Flexa Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder.

De drie kleurpaletten rondom Sweet Embrace Flexa

Rondom de Flexa Kleur van 2024 heeft AkzoNobel paletten samengesteld met kleuren die gemakkelijk kunnen worden toegepast en die de verschillende trends weerspiegelen. Deze kleurpaletten belichamen de zoektocht naar erbij horen, naar rust en naar vreugde. Hieronder informeren we je over deze paletten.

  1. Een vrolijk kleurverhaal
    In moeilijke tijden willen we dat onze huizen vrolijke, vriendelijke ruimtes zijn die ons een positief gevoel geven. Het vrolijke kleurverhaal is ontworpen om plezier te brengen. Dit palet bestaat uit een combinatie van lila en gele tinten, met oog voor moderniteit. De kleuren combineren uitstekend met natuurlijke materialen zoals hout. Het doel van deze tint is om ruimtes te laten stralen zonder opdringerig te zijn.  2. Een warm kleurverhaal
    Voor de koudere en kortere dagen wil je graag een warme plek waar je je thuis voelt. De kleuren in dit Flexa Kleur van het jaar 2024 palet zorgen voor dat aangename gevoel. Vandaar dat je in dit palet tinten vindt die zijn geïnspireerd door de natuur en aarde.  3. Een kalm kleurverhaal
    In de hectische wereld van vandaag verlangen we naar rust, de mogelijkheid om ons af te sluiten en onze gedachten te verzetten. Dit vraagt om een rustgevende plek waar dat kan. Het kalm kleurverhaal biedt precies dat. Geïnspireerd door de tinten van bossen en zeelandschappen, kunnen vloeiende blauw- en groentinten een kalmerend, verhelderend gevoel in huis brengen. Ze passen ook perfect bij natuurlijke materialen, zoals hout, kurk en wol, die de eenvoudige, ingetogen schoonheid van de natuur in je huis brengen.

Flexa Kleur van het Jaar 2024 bij De Verfzaak

Geheel vanzelfsprekend is de Sweet Embrace te verkrijgen bij De Verfzaak. Of je nu online besteld of langs gaat in een van onze winkels, het aanbod blijft hetzelfde. Zo is deze Kleur van het Jaar te mengen in alle Flexa producten, van muurverf tot lak. Twijfel je nog een beetje over deze kleur? Ga dan voor een verftester. Zo zie je snel en gemakkelijk of deze kleur geschikt is voor jouw interieur.

Conclusie

Sweet Embrace™, de Flexa Kleur van het Jaar 2024, is meer dan alleen een verfkleur. Het is een uitnodiging om een gevoel van rust, warmte en thuis te creëren in je leefruimte. De bijbehorende kleurpaletten belichamen verschillende emoties en trends, waardoor je de mogelijkheid hebt om je persoonlijke stijl uit te drukken en je huis om te toveren tot een plek waar je je echt thuis voelt. Met Flexa Kleur van het Jaar 2024 en de bijbehorende paletten, kun je jouw huis transformeren tot een oase van kleur en comfort, en tegelijkertijd inspelen op de actuele trends in interieurdesign.

Dus, waar wacht je nog op? Laat je inspireren door Sweet Embrace™ en de Flexa Kleurentrends 2024, en breng een vleugje warmte en stijl in je leefruimte. Maak van je huis de plek waar je je echt thuis voelt, want in 2024 gaat het allemaal om 'je thuis voelen'.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »