• Lorem ipsum

Flexa Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder

13 Sep 2022

2023 komt langzaamaan in zicht, en daarom presenteert Flexa alvast de Flexa Kleur 2023! Vandaag is de onthulling van de nieuwste Flexa Kleur van het Jaar: Wild Wonder. Het is alweer de 20e keer dat AkzoNobel met een trendkleur van het jaar komt. In dit blogartikel krijg je daarom alle ins en outs over deze kleur. Lees over de ontwikkeling van deze kleur, ontdek de bijbehorende kleurpaletten en bepaal wat je zelf van Wild Wonder Flexa vindt!

Wat voor kleur is de Flexa Kleur 2023?

Voor 2023 staat de wonderlijkheid van de natuur centraal. Aan de Wild Wonder Flexa de taak om deze boodschap te vertalen in zijn kleur. ‘Wild’ staat voor het vrije gevoel dat je krijgt van de natuur, terwijl ‘Wonder’ staat voor de natuurlijke magie die overal om ons heen is. Een combinatie van deze twee betekenissen resulteert in een natuurlijke, positieve geeltoon met een groene tint die je binnenshuis beter laat voelen en je verbindt met de buitenwereld.

De kleur Wild Wonder leent zich ideaal om in je woonkamer, slaapkamer, keuken of kantoor te gebruiken, en wel op iedere wand in de ruimte. Wanneer je deze kleur consequent doorvoert krijg je een mooi en luxueus resultaat. 

                      

Het thema rondom deze Flexa Wild Wonder gaat over de kracht en de magie die de natuur in zich heeft. Dit is gesymboliseerd in de kracht en potentie van zaaigoed. Heleen van Gent, Creatief Directeur van Flexa Colorlab, zegt het volgende over de Kleur van het Jaar 2023: “We hebben wederom onze internationale design experts gevraagd om hun inzichten te delen waar de wereld over gaat, zodat er kleuren worden gekozen die passen bij het komende jaar. Natuur staat hoog op onze wereldwijde agenda, en daarom staat deze in het hart van ons verhaal. Niet alleen de Kleur van het Jaar, Wild Wonder, is geïnspireerd op de natuur, maar ook het kleurpalet dat hierbij hoort. De aarde is de bron van alles, brengt ons troost en inspiratie. Ons verhaal voor komend jaar is om je te helpen om het wonder van de natuur over te brengen naar jouw huis.”

Flexa Kleur 2023 kleurpaletten

Volgens traditie bedenkt AkzoNobel naast de Kleur van het jaar 2023 ook een Kleurpalet van het Jaar. Dit jaar draagt het belangrijkste kleurpalet de naam Lush. Dit kleurpalet vertelt het verhaal van bossen en bosgrond: kalme kleuren voor een ruimte die ondersteuning kan bieden. De tinten in dit palet zijn subtiel en comfortabel in combinatie met Wild Wonder Flexa. Naast dit hoofdpalet heeft Flexa nog drie andere kleurpaletten. Hieronder staan alle kleurpaletten omschreven.

  • Lush colours

Zoals gezegd zijn de Lush colours onderdeel van het belangrijkste kleurpalet. Kies je voor deze kleuren, dan kies je voor rust, comfort en weelde.

  • Buzz colours

Het Buzz colours kleurpalet brengt energie, plezier en harmonie in je huis. Ideaal voor woningen die willen stralen!

  • Raw colours

In het kleurpalet Raw colours zitten pure en warme kleuren die benadrukken hoe de natuur innovatie kan inspireren.

  • Flow colours

Flow colours is geïnspireerd op kleuren die je tegenkomt bij de kustlijn. Deze kleuren doen je denken aan het ritme en de getijden van het leven. Deze kleuren zijn geschikt om balans in huis te vinden. 

Flexa Kleur van het Jaar 2023 bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak is de Flexa Wild Wonder verkrijgbaar in ons assortiment. Deze Flexa Kleur 2023 wordt onderdeel van de Flexa Creations-lijn. Deze lijn bestaat onder andere uit muurverf, lakverf en kleurtesters. Je kan deze kleur van het jaar verkrijgen als muurverf en als kleurtester. Waar kies jij voor?

Wij begrijpen dat het lastig is om te bepalen of deze kleur geschikt voor je interieur is. Daarom adviseren we advies in te winnen bij onze verfspecialisten. Dit kan middels een e-mail of telefoontje naar onze klantenservice, maar het is ook mogelijk om langs te komen in een van onze winkels. Onze specialisten informeren je graag over de nieuwste Flexa kleur van het jaar.

Ook lezen over andere kleuren van het jaar? Hieronder vind je een overzicht van blogartikelen.
- Flexa Kleur 2022
- Flexa Kleur 2021
- Flexa Kleur 2020

Beeldmateriaal: Flexa Kleurentrends 2023 - www.flexa.nl

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »