• Lorem ipsum

Gaatjes in verf | Wat doe ik daartegen?

8 Mei 2019

Ondergrond goed reinigen

Om gaatjes in verf te voorkomen, is het altijd belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken met professioneel reinigingsmiddel voor verf. Zoals St. Marc of Universol. Deze twee middelen beperken de achtergebleven zeepresten tot een minimum. Bij gewone ontvetters zoals afwasmiddel kunnen er doorgaans nog zeepresten achterblijven, die dan ook weer gaatjes in verf veroorzaken. Hoe dan ook, de ondergrond moet altijd goed ontvet worden, waar nodig met een borstel. Het kan echter zijn dat er dan nog steeds gaatjes in verf ontstaan. Waarschijnlijk komt dat door zogenaamde ‘siliconen’.

Restsiliconen

Dit komt vaak voor op plaatsen waar vulmiddelen zijn gebruikt, zoals beglazingskit. Voor vulmiddelen worden regelmatig siliconen gebruikt die er voor zorgen dat er gaatjes in verf ontstaan. De plekken waar deze restsiliconen aanwezig zijn moeten daarom zo goed mogelijk worden schoongemaakt en opgeschuurd. Het kan echter zijn dat dit nog genoeg is om gaatjes in verf te voorkomen. De verfspecialist heeft in dat geval anti-siliconenmiddel voor u. Door een paar druppels hiervan in de verf te doen, kan je zo gaatjes in verf voorkomen op de plekken waar siliconen voorkomen.

Avis Aqua Anti-Siliconen

Een goed voorbeeld van zo’n middle, is Avis Aqua Anti-Siloconenvloeistof. Dit middel kan aan zo’n beetje alle oplossmiddelhoudende lakken en vernissen worden toegevoegd, voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Voor ondergronden die met siliconen bevuild zijn, is dit middel ideaal: hiermee voorkom je visogen en gaatjes in verf. Je kan deze vloeistof eenvoudig doseren omdat je maar een paar druppels nodig hebt. Bij een flesje van 30 ml heb je aan zeven druppels genoeg om 100 ml verf te voorzien van de juiste hoeveelheid. Met het hele flesje heb je ongeveer genoeg voor 2,4 liter verf. Hierdoor weet je zeker dat er geen gaatjes in verf lagen meer komen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »