• Lorem ipsum

Hoe maak je een buitengevel waterdicht?

8 Mei 2019

Hydrofoberen of impregneren?

De buitengevel waterdicht maken wordt vaak gedaan door deze te impregneren of te hydrofoberen. Voor de meeste klussers is impregneren van de buitengevel de beste oplossing. Hydrofoberen is een goede manier om water af te stoten, maar hydrofobeermiddel kan ook vocht in de buitengevel houden. De muur moet daardoor goed droog zijn van binnen waarvoor deskundigheid nodig is om dat te bepalen. Door impregneermiddel te gebruiken kan er uit een vochtige muur ook nog waterdamp ontsnappen.

Optrekkend vocht

Vocht trekt niet alleen in vanaf de buitenkant van een muur, maar ook vanuit de fundering. Speciaal daarvoor zijn er verschillende soorten waterafdichtende coatings en gels om vochtige funderingen en kelders mee te behandelen. Door wat daarboven zit gewoon te behandelen met impregneermiddel, is jouw buitengevel waterdicht.

Ondergrond met cement

Denk bijvoorbeeld aan beton of plamuurmortel. Ook deze zijn goed met impregneermiddel te behandelen. Op de vraag welke dat precies moet zijn voor jouw buitengevel kan jouw specialist uitstekend antwoord op geven. Het juiste impregneermiddel hiervoor stoot zowel water af als dat het waterdamp doorlaat. Er zijn bovendien wat zaken waar je op moet wachten. Zo moet de ondergrond minimaal zeven dagen uit zijn. Ook moet je er op letten dat de buitengevel goed schoon is gemaakt. Wacht vervolgens totdat de muur weer droog is voordat je het middel aan gaat brengen. Hebt u de buitengevel waterdicht gemaakt met het impregneermiddel (gebruik voor het toepassen een kwast, roller of lagedruk spuitpistool), bescherm het dan een paar uur tegen eventuele regen. De ondergrond moet bij het buitengevel waterdicht maken bovendien tussen de 5 en 35 graden Celsius zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »