• Lorem ipsum

Hoe snel moet je het afplaktape verwijderen?

8 Mei 2019

Het is verstandig om afplaktape direct na het schilderen te verwijderen. Indien je wacht tot de verf opgedroogd is, kan deze loskomen wanneer je de afplaktape verwijdert. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn van het schilderwerk. Zorg ervoor dat dergelijke kleine foutjes je niet overkomen en dat je geen dubbel werk hoeft te verrichten! Hier volgen enkele tips om het afplaktape op de juiste manier te verwijderen:

  • Trek de schilderstape gelijkmatig van het oppervlak
  • De ideale hoek om de tape los te trekken is 30° - 45°

Het gemak van afplaktape

Tijdens het schilderen wil je natuurlijk voorkomen dat er verf op ramen en andere ongewenste plekken komt. Dit gebeurt vaak bij randen en hoeken van het object dat je wilt gaan schilderen. Met afplaktape voorkom je dat deze lastige schilder situaties er toe leiden dat je verf op ongewenste plekken krijgt. Zorg ervoor dat je goede tape gebruikt die niet te snel scheurt en goed blijft zitten. Daarbij is het ook van belang om te kijken hoe makkelijk de tape te verwijderen is.

Afplaktape later verwijderen

Er is ook afplaktape op de markt die je langer kunt laten zitten. Vervolgens is deze toch nog prima verwijderbaar, zonder dat er lijmresten en dergelijke achterblijven. Indien je op zoek gaat naar tape is het verstandig om de gebruiksaanwijzing of uitleg op de verpakking te lezen. Niet elke afplaktape is geschikt voor gebruik bij het schilderen. Wij adviseren om de tape zo snel mogelijk te verwijderen, nog voordat de verf opgedroogd is. Indien je een speciale tape gebruikt die wel later verwijdert kan worden, is dat geen probleem. Zorg ervoor dat je op de voorhand dan wel goed geïnformeerd bent over dit product.