• Lorem ipsum

Kan je rolluiken verven?

8 Mei 2019

Aluminium rolluiken verven

Aluminium verven vraagt om een andere voorbehandeling. Hiervoor wordt namelijk ook thinner gebruikt. Eerst moet het aluminium goed ontvet en schoongemaakt worden. Vervolgens pas je de thinner toe (gebruik wel beschermende kleding enhandschoenen). Daarna afspoelen waarna vervolgens de primer (grondverf) kan worden aangebracht. Hiervoor wordt meestal een multiprimer gebruikt. Tussen iedere verflaag licht opschuren met fijne korrel zorgt voor de beste afwerking.

Kunststof rolluiken verven

Bij kunststof is echter geen thinner nodig. Een grondige reiniging van het kunststof en het aanbrengen van een (multi)primer is voldoende om vervolgens een verflaag aan te kunnen brengen. Net als bij iedere verfhandeling is licht opschuren belangrijk om een goed resultaat te krijgen. Eerst bij de primer en vervolgens bij de aflaklaag.

Rolluiken verven is arbeidsintensief

Rolluiken verven vergt veel tijd en geduld. Zo moet je eerst de rolluik demonteren zodat je de lamellen en de ombouw optimaal kan schilderen. De rolluiken verven terwijl ze aan de muur hangen, kan nooit helemaal omdat de lamellen nog voor een gedeelte in de ombouw zitten. Bovendien is het zo lastig om een goed resultaat te krijgen bij voornamelijk de lamellen: deze hangen over de breedte waardoor je dwars moet verven om in de lengte van de lamellen te schilderen. Hierdoor is de kans op druipers extra groot. Het beste is dus om de lamellen eruit te halen en een geschikte plek te vinden waar je optimaal de rolluiken optimaal kunt verven. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »