• Lorem ipsum

Kleurenwaaiers: wat zijn het?

19 Oct 2021

Kleurenwaaiers zijn bekende artikelen in menig verfwinkel, zo ook bij De Verfzaak. Maar waarvoor dienen deze hulpmiddelen, en waarom zijn ze zo belangrijk? In dit blog geven we antwoord op die vragen en vertellen we je meer over de verkrijgbaarheid van kleurenwaaiers.

Wat zijn kleurenwaaiers?

Kleurenwaaiers zijn compacte kleurenboekjes waarin veel verschillende bladen staan die elk één of meerdere kleuren/tinten vertegenwoordigen. Bij ieder blad staat aangegeven welke kleur (of kleuren) het betreft. Op deze manier herken je het verschil tussen de vele kleuren en kan je beter aangeven welke kleur je wilt hebben. Deze waaiers zijn over het algemeen niet groot en zijn dus makkelijk mee te nemen.

Veel bekende merken zoals Sikkens, Sigma Coatings en Drost Coatings maken gebruik van en bieden kleurenwaaiers aan. In deze kleurenstalen staan de kleuren die ook verkocht worden door het merk zelf.

Waarvoor dienen kleurenwaaiers?

Kleurenwaaiers dienen hoofdzakelijk als hulpmiddel voor het kiezen van een kleur. Vaak twijfel je of de kleur die je hebt gekozen wel goed aanslaat bij je interieur of exterieur en weet je niet zeker of er geen geschiktere kleuren zijn. Met een kleurenwaaier kies je dus een mooie kleur uit die past bij je wensen.

Bij het gebruiken van een kleurenwaaier kies je eerst de ‘hoofdkleur’ waarmee je wilt werken. Dit kan wit zijn, maar ook groen of blauw. Op die manier vallen heel veel kleuren (die je niet wilt gebruiken) af en kan je je concentreren op één specifieke kleur. Daarna ga je kijken welken tinten de kleur heeft. Aan de hand daarvan kies je of je gebruik wilt maken van een lichte of felle tint. Op deze manier kom je dankzij kleurenwaaiers tot de kleur die het meest geschikt is.

Om het overzichtelijk te maken hebben wij nog een aantal voordelen van kleurenwaaiers op een rijtje gezet:

  • Kleurenwaaiers helpen je bij het kiezen van de juiste kleur. Door een kleurenwaaier te gebruiken bij het kiezen verklein je het risico een miskoop te doen.

  • Kleurenwaaiers komen altijd van pas. Bijvoorbeeld bij het natrekken van een kleur die je bent tegengekomen of bij het maken van kleurcombinaties.

  • Kleurenwaaiers liegen niet. Wanneer je kleuren bekijkt vanaf je laptop, tablet of mobiele telefoon komt het meer dan eens voor dat een kleur er anders uitziet dan in werkelijkheid. Met een fysieke kleurenwaaier ben je er zeker van dat de kleur overeen komt met de kleur die in je verfemmer zit.

Kleurenwaaiers kopen bij De Verfzaak

Ook De Verfzaak heeft kleurenwaaiers van verschillende merken in het assortiment. Zo kan je bij ons terecht voor kleurenwaaiers van Sikkens, Sigma Coatings en Drost Coatings. Naast de kleurenstalen van deze merken hebben wij ook een kleurenwaaier met alle RAL-kleuren. Kortom, met de beschikbare kleurstalen die verkrijgbaar zijn bij De Verfzaak kom je gegarandeerd tot een juiste kleur.

Heb je vragen over kleurenwaaiers, of over iets anders? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Deskundige specialisten zitten klaar om je met ieder vraagstuk te helpen. Je kan ook langs komen in een van onze filialen. Wij hebben beschikking tot kleurenwaaiers en kunnen gezamenlijk kijken naar een geschikte kleur.