• Lorem ipsum

Muurverf hergebruiken | Waarom doen we dat niet?

8 Mei 2019

Duurzame verf

In plaats van muurverf hergebruiken, worden er steeds meer verven gemaakt met hergebruikt materiaal. Zo gebruikt het merk Sigma met zetmeel als bindmiddel voor hun verf. Het is weliswaar niet hetzelfde als muurverf hergebruiken, maar wel muurverf met hergebruikt materiaal.

Restanten muurverf hergebruiken

Natte restanten verf kunnen ook prima opnieuw gebruikt worden. In plaats van deze uit te laten harden en bij het restafval te doen, ligt er daar een enorme kans voor het muurverf hergebruiken. Natte restanten verf worden verzameld bij het klein chemisch afval. Echter, door het apart te zetten, op te laten drogen en vervolgens weg te gooien, wordt de muurverf hergebruiken onmogelijk.

Zuiniger omgaan met grondstoffen

In plaats van muurverf hergebruiken, zijn er ook prima initiatieven om minder grondstoffen in de muurverf te gebruiken. Merken als Sikkens en Sigma hebben bijvoorbeeld eigen duurzaamheid labels (EcoSure en DUBOkeur) waarin onder meer is geregeld dat er minder grondstoffen in de verf gebruikt worden.

Zelf muurverf hergebruiken

Maar wat kunt u zelf doen omtrent het muurverf hergebruiken? Wij helpen u aan nuttige tips over het bewaren van verf. Bekijk ook onze site waarin we handige artikelen hebben staan waarin we schrijven hoe u het beste muurverf hergebruiken kan (TIP: lees ‘Hoe lang blijft verf houdbaar’. Handige tips over het bewaren van verf).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »