• Lorem ipsum

Productreview: Sigma S2U Gloss

4 Apr 2023

Je bent op zoek naar een goede lakverf voor buiten voor bijvoorbeeld je geveltimmerwerk af te lakken, deuren of kozijnen. Een goede optie hiervoor is de Sigma S2U Gloss, maar wat is dit product eigenlijk? Om voorbereid aan de slag te gaan aan je verfklus wil je natuurlijk weten hoe je deze lakverf toe moet passen en wat de voor- en nadelen zijn. Vandaar schrijven wij voor jou dit blog, aan de hand van een onafhankelijke review.

Wat is Sigma S2U Gloss eigenlijk?

Sigma S2U Gloss is een specifiek type van lakverf die geschikt is voor 4-seizoenen onderhoud en gemaakt is door Sigma Coatings. Deze verf is op terpentinebasis en is bedoeld voor het beschilderen van hout, staal en non-ferro metalen. Het is een hoogglans lakverf die zeer duurzaam is en met één liter kan men ongeveer 16 m2 beschilderen, dit is uiteraard afhankelijk van de structuur en zuiging van de ondergrond. Na 1,5 uur is deze lak al stofdroog en na 16 uur kun je het overschilderen.

Een van de belangrijkste voordelen van deze lakverf is dat het weerbestendig is, biedt weerstand tegen de Nederlandse weersomstandigheden en behoudt de glans. De lakverf is ook kras- en slijtvast en heeft een goede elasticiteit. Dit betekent dat het beter bestand is tegen vervorming en uitzetting. De verf is zeer makkelijk verwerkbaar, waardoor het gemakkelijk is om de juiste laagdikte aan te brengen. Doordat deze verf te verwerken is bij temperaturen tussen 0°C tot 30°C, kan hij zowel vroeg als laat in het seizoen gebruikt worden. De droogtijd van de verf is redelijk snel.

Sigma S2U Gloss bij De Verfzaak

Concluderend kunnen we stellen dat het een uitstekend product is voor degenen die op zoek zijn naar een lakverf die geschikt is voor 4-seizoenen onderhoud. De buitenlak is weerbestendig, kras- en slijtvast, heeft een goede elasticiteit, is gemakkelijk te verwerken en heeft een snelle droogtijd. Bij ons kun je de verf laten mengen, en dit geeft jou meer flexibiliteit om je verfklus te laten slagen op de manier die jij voor ogen hebt. Er zijn echter wel enkele factoren waar rekening mee gehouden moet worden zoals de droogtijd die afhankelijk kan zijn van omstandigheden en de laagdikte van de verf. Echter is Sigma S2U Gloss over het algemeen een uitstekend product voor degenen die op zoek zijn naar een lakverf die geschikt is voor 4-seizoenen onderhoud en duurzaam is.

Bovendien bieden we bij De Verfzaak de mogelijkheid om de verf te mengen in een andere kleur dan wit. Dit geeft de gebruiker meer flexibiliteit en de mogelijkheid om de verf aan te passen aan de specifieke eisen van het project. Waar wel rekening mee moet worden gehouden, is dat deze Sigma buitenlak ontworpen is om te gebruiken buitenshuis. Dit heeft als reden dat wanneer deze verf toch binnen toe wordt gepast er een donkervergeling op zal treden. De Sigma S2U Gloss is verkrijgbaar in de inhoudsmaten 0,5 liter, 1 liter en 2,5 liter.

Mocht je nog vragen hebben over dit product of onze andere producten, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste verf voor jouw project. Je kunt ons bereiken via e-mail of telefoon.