• Lorem ipsum

Productreview: Sigma S2U Nova Satin

10 Mei 2022

Wanneer je zoekt naar geschikte lakverven voor binnen, is de kans groot dat je kennis maakt met de Sigma S2U Nova Satin. Bij een eerste kennismaking kijk je dan vooral naar de prijs en belangrijkste eigenschappen die het product heeft. Daarom vertellen wij in dit blogartikel meer over deze binnenlak van Sigma. Dit doen we middels een onafhankelijke productreview, waarbij we de belangrijkste eigenschappen (voor- en nadelen) uitlichten en afsluiten met een conclusie over het product. Na alle informatie die in dit blogartikel wordt gegeven weet jij wat je van de Sigma S2U Nova Satin kan verwachten.

Wat is Sigma S2U Nova Satin?

Sigma S2U Nova Satin is een zijdeglanslak voor binnen en is gemaakt op waterbasis. Deze zijdeglanzende lak is in de hoofdzaak aan te brengen op hout, maar het is tevens mogelijk om staal en non-ferrometalen af te schilderen (mits voorzien van een geschikte grondverf). Dit doe je met behulp van een kwast of roller, afhankelijk van je voorkeur. Voor een optimaal resultaat breng je, alvorens je gebruikt maakt van de Sigma Nova Satin, een passende grondverf aan. De grondverf die het beste bij deze binnenlak past is de Sigma S2U Nova Primer.

Met 1 liter van deze Sigma S2U Nova Satin dek je circa 10 m². Na slechts 1 uur is de lakverf stofdroog en na 5 uur is het overschilderbaar. Deze Sigma zijdeglanslak is te verkrijgen in wit en kleur in de inhoudsmaten 0,5 liter, 1 liter en 2,5 liter. Let wel op met het uitzoeken van een kleur, omdat gemengde lakverf niet geretourneerd kan worden. We adviseren je daarom goed na te denken over de kleurkeuze en deze ook juist door te geven aan ons.

Wat zijn de eigenschappen van de Sigma S2U Nova Satin?

Deze binnenlak van Sigma is dankzij de LTA+-technologie uitermate goed bestand tegen inwerking van huidvet en slijtage. Deze technologie zorgt door speciale bindmiddelcombinaties die erin verwerkt zijn dat huidvet niet tot nauwelijks kan inwerken op de verflaag. Daarnaast is de lakverf bestand tegen een stootje en blijft het steenhard tot in de lengte der jaren. Hierdoor ben je dus de komende jaren verzekerd van een ijzersterke lakverf.

De slijt- en huidvetresistentie is niet het enige dat deze toplak te bieden is. Zo is de Sigma S2U Nova Satin ook nog eens gemakkelijk te verwerken en heeft het een mooie vloeiing. Verder is de S2U Nova Satin kleurvast en geurarm, waardoor kleuren mooi blijven en nare geurtjes achterwege.

Het enige puntje van kritiek dat je op de Sigma Nova Satin kan hebben is dat het een mindere dekking heeft dan vergelijkbare zijdeglans binnenlakken die in het hogere segment vallen. Zoals eerder benoemd heeft dit product een dekking van 10 m² per liter, terwijl vergelijkbare producten rond de 12 à 15 m² zitten.

Conclusie over de Sigma S2U Nova Satin

Er kan gesteld worden dat werken met de Sigma S2U Nova Satin een uitermate prettige ervaring zal zijn voor de professionele schilders en de fanatieke doe-het-zelver. Deze Sigma lak op waterbasis blinkt uit in het beschermen van je binnenhout, door bestand te zijn tegen stootjes en huidvet. Daarbij zijn ook andere belangrijke eigenschappen voor (lak)verf, zoals kleurvastheid, gemakkelijke verwerking en goede vloeiing aanwezig bij dit product.

Als je het ons vraagt is de Sigma S2U Nova Satin een uitstekende keuze indien je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige lakverf voor hout!

Heb je vragen over werken met deze Sigma binnenlak? Stel ze aan de verfspecialisten van De Verfzaak. Onze medewerkers helpen je graag met het uitzoeken van de juiste materialen zodat jouw verfproject een succes wordt!

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »