• Lorem ipsum

RAL 1020: Olijfgeel

19 Oct 2023

Het verven van je huis kan een leuke en ontspannende klus zijn. Er bestaat bijna niets fijner dan dagelijks thuis te kunnen komen in een frisse- en heldere omgeving waarin je helemaal jezelf kan zijn. Om dit te bereiken is er natuurlijk wel eerst wat werk aan de winkel. De eerste stap in het ontwerpen van jouw ideale omgeving is om de kleur of kleurencombinatie te bepalen. Onze kleuren-database bevat maar liefst meer dan duizend verschillende kleuren en kleurschakeringen. Wij van De Verfzaak begrijpen dus helemaal dat het maken van een kleurkeuze een zeer uitdagende opdracht is.

In dit blogartikel helpen we je graag om de kleuren beter te begrijpen door uit te leggen wat de letters RAL betekenen. Ook leggen we deze keer graag de nadruk op de prachtige kleur RAL 1020. Na het lezen van dit artikel weet jij helemaal waar RAL voor staat, wat de 1020 variant voor een kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De geeltinten waar RAL 1020 bij hoort beginnen bij 1000. Andere populaire gele varianten zijn RAL 1007 en RAL 1032.

Wat is RAL 1020 voor kleur?

RAL 1020 is een kleurtint die bekend staat als olijfgeel. Olijfgeel is een gele kleur die tot de categorie olijftinten behoort. Deze tinten danken hun naam aan de diverse kleuren van de olijf plant. De olijftinten waar bijvoorbeeld ook RAL 6003 olijfgroen, RAL 7002 olijfgrijs en RAL 8008 olijfbruin toe behoren zijn gematteerde kleuren met een rustige en natuurlijke uitstraling. Olijfgeel is hierbij het lichtst van kleur en heeft wel wat weg van grijsbeige maar valt iets bruiner uit. RAL 1020 olijfgeel is een zeer populaire kleur voor de wand waar andere kleuren mooi tegen contrasteren. Hou je van frisheid, houd de wand dan licht en werk de plinten en kozijnen dan heel chic af met olijfgeel.

RAL 1020 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 1020! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL olijfgeel populair om te gebruiken als muurverf en kunststofverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 1020 olijfgeel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL kleuren-bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 1020!