• Lorem ipsum

RAL 1032: Bremgeel

20 Oct 2023

Je kent het wel: je huis is toe aan een opknapbeurt. Daarbij is een goede verfbeurt uiteraard onmisbaar! Een superleuke klus om te doen maar de juiste kleur met de juiste tint kiezen is niet altijd even voor de hand liggend. Toch is dit een belangrijke keuze want je moet er nog een hele tijd naar kijken. Wij begrijpen het dilemma helemaal om uit al die kleuren een perfecte kleur te selecteren. Onze kleuren-database bevat namelijk al meer dan duizend verschillende kleuren en wij willen je dan ook graag een beetje op weg helpen door je wat te vertellen over deze kleuren.

Binnen het kleurenspectrum zitten ook de RAL-kleuren. In dit blogartikel leren we je meer over de populaire RAL 1032. Je komt hierbij te weten waar de afkorting RAL voor staat, wat de 1032 variant voor kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 1032 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de grijstinten bij 7000.

De geeltinten waar RAL 1032 bij hoort beginnen bij 1000. Andere populaire gele varianten zijn RAL 1006 en RAL 1020.

Wat is RAL 1032 voor kleur?

RAL 1032 is een kleurtint die bekend staat als bremgeel. Bremgeel dankt zijn kleur aan de prachtige gele bloemen van de bremstruik. Hoewel deze bloemen vrij snel afvallen kan je met RAL 1032 het hele jaar door genieten van deze vrolijke lentekleur. Bremgeel zal je interieur zowel binnen als buiten een frisse opknapbeurt geven. Wil je wel eens iets anders, gebruik deze kleur dan eens in de keuken. Door de deurtjes bremgeel te verven en de rest bijvoorbeeld zuiver wit behoud je helemaal een fris- en hygiënisch gevoel. Gebruik in de keuken altijd wel een verfsoort met een goede schrobklasse. Hierdoor blijft je keuken altijd fris en schoon.

RAL 1032 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 1032! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL bremgeel populair om te gebruiken als muurverf en als kunststofverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 1032 bremgeel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL kleuren-bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 1032!