• Lorem ipsum

RAL 5026: Parelmoer nachtblauw

15 Sep 2023

Haal de kwasten maar uit de kast en de verf kleding te voorschijn. Het is weer de hoogste tijd om je huis een lekkere frisse uitstraling te geven. Een kleur kiezen is hierbij het lastigste onderdeel, dat begrijpen wij bij De Verfzaak maar al te goed. Onze kleuren-database bevat namelijk meer dan duizend verschillende kleuren. Naast de basiskleuren heb je ook nog eens al die verschillende tinten om eruit te kiezen. Al deze tinten hebben een RAL code. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel leggen we deze keer de focus op de populaire kleur met de code RAL 5026. We vertellen je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 5026 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is het Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de oranje tinten tussen 2000 en 3000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De blauwtinten waar RAL 5026 bij hoort beginnen bij 5000. Andere populaire blauwe varianten zijn RAL 5019 en RAL 5024.

Wat is RAL 5026 voor kleur?

RAL 5026 is een kleurtint die bekend staat als parelmoer nachtblauw. Als je voor een intens diep blauwe kleur wilt gaan dan raden wij aan om absoluut voor deze kleur RAL 5026 parelmoer nachtblauw te kiezen. De kleur is “zo donker als de nacht” waardoor hij zeer geschikt is voor de slaapkamer. De diep donkere kleur zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt en dus echt volledig tot rust kunt komen. Daarbij heeft deze kleur net als parels een iriserend effect. Dat houdt in dat het licht in deze kleur dusdanig onderbroken wordt dat je er eigenlijk alle kleuren van de regenboog in door kan zien komen. Naast rustgevend is hij dus ook erg chic en modern. Ook in een mediterrane interieurstijl mengt parelmoer nachtblauw heel natuurlijk.

RAL 5026 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 5026! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL parelmoer nachtblauw populair om te gebruiken als muurverf en als metaalverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 5026 parelmoer nachtblauw? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 5026!