• Lorem ipsum

RAL 5024: Pastelblauw

22 Mar 2023

Is het tijd geworden voor een frisse laag verf in je woning, maar wil je het liefst een compleet nieuwe kleur uitkiezen? We begrijpen dat het uitkiezen van een nieuwe kleur wellicht een uitdaging kan zijn. Er zijn namelijk enorm veel kleuren waar je uit kunt kiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je huis gerust in je lievelingskleur kunt verven. Hierbij maakt het niet uit of je ervoor kiest om je hele woning te voorzien van deze kleur of slechts een deel. Misschien wil je bijvoorbeeld de muren in de woonkamer van een opvallende kleur voorzien, maar wil je dat de slaapkamer een neutrale kleur heeft. Hier ben je helemaal vrij in. Wij van De Verfzaak helpen je op weg.

Verschillende kleurtinten worden gekenmerkt door het RAL-coderingssysteem. We vertellen je in dit artikel wat dit systeem inhoudt, wat voor kleur RAL 5024 eigenlijk is, hoe je deze kleur kunt combineren en wat voor RAL 5024 verfproducten je in ons assortiment tegenkomt. Met deze informatie kun je gauw een kleur uitkiezen en je woning een nieuwe uitstraling geven.

RAL 5024: waar staat dat voor?

We hebben gesproken over de RAL-kleur RAL 5024. Je weet echter nog niet wat voor kleur dit is. Daar komen we straks op terug. Voordat we je meer vertellen over bovengenoemde kleur, willen we je eerst vertellen over het RAL-coderingssysteem. RAL is niets anders dan een volwaardig kleurensysteem voor diverse verf- en inktsoorten. Dit systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld met als doel om kleuren te coderen en te definiëren. De letters RAL staan voor Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen (und Gütesicherung), wat je kunt omschrijven als Nationale Commissie voor Leveringsvoorwaarden en Kwaliteitswaarborg. Het RAL-systeem begon met veertig basiskleuren, maar is uitgegroeid tot een uitgebreid kleurensysteem met meer dan 200 kleuren.

De RAL-codes bestaan uit de letters RAL, gevolgd door een code, die uit vier cijfers bestaat. Een voorbeeld hiervan is RAL 5024. De cijfers geven een kleurengroep en kleurentint aan. Zo hebben rode kleuren een RAL-code die begint met het cijfertje 3. De kleur vuurrood heeft bijvoorbeeld de code RAL 3000, terwijl briljantrood de code RAL 3024 heeft.

Wat voor kleur is RAL 5024?

Je hebt gezien dat het eerste cijfer van de RAL-code een bepaalde kleurengroep weergeeft. De RAL-code RAL 5xxx verwijst naar diverse blauwtinten. Je kunt aan de hand hiervan dus afleiden dat RAL 5024 dus een blauwe verf kleur is. Maar wat voor tint? RAL 5024 is de kleur pastelblauw, een soort rustgevende, blauwe kleur. Een andere populaire blauwtint is de RAL 5022.

RAL 5024 combineren

Over het algemeen hebben alle tinten blauw een rustgevend effect, maar de kleur pastelblauw is zo rustgevend dat hij zelfs perfect zou zijn in de kinder- of babykamer. Ook je eigen slaapkamer kun je voorzien van deze kleur. Vanwege het neutrale effect kun je deze kleur met vrijwel alle andere kleuren combineren. Je kunt dus ook kiezen voor RAL 5024 kleuraccenten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je slaapkamer voorziet van deze kleur als muurverf en je kiest dan voor een witte vloermat. Je kunt de kleur desgewenst ook met andere verfkleuren combineren. Zo verf je bijvoorbeeld twee muren in deze pastelblauwe kleur, terwijl de andere twee muren in de kamer een grijze kleur hebben. Laat je fantasie de vrije loop!

RAL 5024 producten bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak kun je terecht voor allerlei verfproducten, waaronder allerlei mengkleuren. Aangezien RAL 5024 een mengkleur is, selecteer je de verfproducten die verkrijgbaar zijn in mengkleuren. Hierna voer je slechts de kleurcode in, waarna je je bestelling plaatst. De kleur wordt dan voor je gemengd en thuis bezorgd, zodat je aan de slag kunt gaan met verf van topmerken en met een langdurig mooi effect.