• Lorem ipsum

RAL 6033: Mintturquoise

4 Oct 2023

Zin om de muren te schilderen of wil je gewoon één van je meubelstukken opknappen? Dan is de eerste stap om te besluiten welke kleur verf je gaat gebruiken. Onze kleuren database bestaat uit meer dan duizend verschillende kleuren. De keuze is dus enorm en dat maakt het bepalen van de juiste kleur ook wel weer lastig. Daarom zijn de meeste kleuren voorzien van de letters RAL in combinatie met 4 cijfers. Deze letter-/cijfer combinatie kan je helpen om de kleurkeuze te vergemakkelijken. Hoe dat gaat daar lees je hieronder meer over.

In dit blogartikel vertellen we je namelijk waar de afkorting RAL vandaan komt en wat dit precies inhoudt. Daarnaast leggen we deze keer de focus op de uiterst populaire kleur met de code RAL 6033, leggen we uit wat de RAL 6033 tint voor een kleur is en geven we je tips en tricks mee op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties van RAL 6033.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak om verfkleuren van elkaar te onderscheiden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen de 3000 en de 4000 en beginnen de grijstinten bij 7000.

De groentinten waar de RAL 6033 bij hoort beginnen bij 6000. Andere veelgebruikte groen varianten zijn RAL 6014 en RAL 6029. Deze groentinten zijn net als de RAL 6033 erg populair bij consumenten en worden op regelmatige basis besteld in onze webshop.

Wat is RAL 6033 voor kleur?

RAL 6033 is een kleurtint die wordt omschreven als mintturquoise. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden is dit een mintgroene kleur waar een flinke vleug turquoise doorheen zit. Turquoise is een hele frisse blauwgroene kleur. Door de combinatie met de koele- en wat donkerdere mintgroen ontstaat er een frisse- maar niet al te opzichtige lichtgroene kleur die naar grijsblauw neigt. Met deze kleur in je interieur breng je de natuur dichter bij je zonder direct een overvloed van groen te gebruiken.

Combineer RAL 6033 mintturquoise met pastelkleuren of een neutrale kleur voor een rustgevend effect. Kleine felgekleurde details zullen hier prachtig bij in het oog springen.  

RAL 6033 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 6033! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL mintturquoise populair om te gebruiken als muurverf en als beits. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 6033 mintturquoise? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 6033!