• Lorem ipsum

RAL 7033: Cementgrijs

20 Jan 2023

Een van de moeilijkste keuzes omtrent je klus blijft toch het kiezen van een kleur. Ga je voor trendy kleuren die momenteel uiterst populair zijn of kies je voor zekerheid en ga je voor een kleur die het altijd goed doet? Wij bij De Verfzaak begrijpen dat het ook voor jou lastig is om de juiste kleur te kiezen. Zo bevat onze kleuren database al meer dan duizend verschillende kleuren. Dat maakt het maken van een keuze nou niet bepaald gemakkelijk. Binnen de kleuren database vallen ook de RAL-kleuren.

In dit blogartikel leggen we de focus op de populaire kleur RAL 7033. Je komt hierbij te weten wat RAL nu eigenlijk betekent, wat de 7033 variant voor kleur is en je krijgt tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel herken jij zelf de verschillen tussen RAL-kleuren en weet je waar de RAL 7033 voor te gebruiken is.

RAL 7033: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat bijna 100 jaar geleden bedacht is. De kerntaak van dit systeem is om de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar te kunnen definiëren. Elke kleur heeft hierbij zijn eigen unieke kleurcode gekregen welke begint met de letters RAL en eindigt op een unieke cijfercombinatie bestaande uit 4 cijfers. Om het overzichtelijk te houden heeft iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de gele tinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7033 bij hoort, beginnen bij 7000. Andere populaire varianten grijs zijn RAL 7015, RAL 7036 en RAL 7037. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 7033 is erg populair en wordt vaak gebruikt door zowel de professionele- als de amateur schilders en klussers.

Wat is RAL 7033 voor kleur?

Zoals zojuist beschreven behoort RAL 7033 tot de grijstinten binnen het RAL-kleurenspectrum. Binnen deze categorie zijn er echter achtendertig verschillende grijstinten. Dat zegt dus nog niet veel over de kleur zelf om te weten welke kleur het precies is. RAL 7033 is een grijstint die het best kan worden omschreven als ‘cementgrijs’. 

Deze absoluut niet saaie grijze kleur heeft een strak- en opgeruimd karakter en past perfect bij een industriële woonstijl. Hij straalt rust en een natuurlijke warmte uit wat het interieur zacht en vriendelijk maakt. Zoals alle grijs soorten is ook cementgrijs heel goed te combineren met nagenoeg alle andere kleuren. Hij complimenteert zowel neutrale- als felle kleuren perfect. Met zelfs slechts kleine decoraties in neutrale kleuren zoals olijfgroen of mahoniebruin creëer je al een energieke warme uitstraling.  RAL 7033 is niet alleen mooi in je huis, ook in de tuin wordt hij veel gebruikt om meubels op te knappen of om de schutting te verven.

Koop RAL 7033 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7033! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL cementgrijs populair om te gebruiken als muurverf, als beits en als meubelverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 7033 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 7033 cementgrijs, neem contact op met onze klantenservice. Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleuren bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 7033!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »