• Lorem ipsum

RAL 9012: Ultrareine zone wit

2 Nov 2023

Ben je op zoek naar de perfecte witte tint voor je huisproject, maar raak je verward door de overvloed aan opties? We begrijpen de uitdaging van het kiezen van de juiste kleur en willen je graag helpen door wat meer te vertellen over specifieke kleuren. In dit blogartikel zullen we ons richten op de populaire RAL 9012.

Wat betekent RAL?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen, een Duits coderingssysteem dat al geruime tijd wordt gebruikt om verfkleuren te identificeren. Elke kleur heeft een code van vier cijfers, voorafgegaan door de letters RAL. Binnen dit systeem hebben kleuren een specifiek groepsnummer dat aangeeft bij welke kleurfamilie ze horen. Voor witte tinten, zoals RAL 9012, beginnen de codes met 9000. Andere veelgebruikte witte varianten zijn RAL 9016 en RAL 9010.

Wat is RAL 9012 voor kleur?

RAL 9012, ook wel bekend als ultrareine zone wit, is een witte tint met een eigentijdse twist. Het kan het best worden omschreven als een warme, lichte wittint. In vergelijking met zuiverwit RAL 9010 heeft RAL 9012 een subtiel crème achtige ondertoon, wat het een unieke uitstraling geeft. Deze tint is ideaal voor oppervlakken die wel wat vuilbestendigheid kunnen gebruiken, zoals keukenkasten, radiatoren, en deuren of zelfs het verven van een bed.

RAL 9012 kan goed worden gecombineerd met andere kleuren in het spectrum en is een veelzijdige keuze voor je interieur.

Producten in RAL 9012 bij De Verfzaak

Als je enthousiast bent geworden over RAL 9012 ultrareine zone wit na het lezen van dit artikel, kun je in de webshop van De Verfzaak terecht voor producten in deze kleur. Denk aan hoogglanslak voor buiten, muurverf voor binnen, of beits voor deuren, kozijnen en meubels. Let wel op: zorg ervoor dat je de juiste kleurcode invoert bij je bestelling, want gemengde verf kan meestal niet worden geretourneerd.

Wil je meer informatie over RAL 9012 ultrareine zone wit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze experts zijn goed bekend met het volledige RAL-kleurenpalet en staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw project. We wensen je veel plezier bij het werken met RAL 9012!