• Lorem ipsum

Singing Sand: alles over deze warmgrijze kleur!

3 Oct 2023

Ken jij de prachtige kleur Singing Sand al? Deze subtiele kleur combineert elegantie en neutraliteit, waardoor het een populaire keuze is voor verschillende interieurstijlen. In deze blog gaan we dieper in op de veelzijdigheid van Singing Sand en hoe het naadloos kan worden geïntegreerd met het 60-30-10 principe.  

Singing Sand in het 60-30-10 principe 

Het 60-30-10 principe helpt bij het creëren van een gebalanceerd kleurenschema in je interieur. Bij dit principe worden drie kleuren gebruikt, waarbij de dominante hoofdkleur 60% van de ruimte beslaat, de secundaire nuancekleur 30% en de accentkleur 10%. Singing Sand fungeert als de ideale hoofdkleur in het 60-30-10 principe.  

Met de warme en lichtgrijze ondertoon vormt het een rustige basis voor het interieur. De kleur zorgt voor een uitnodigende en harmonieuze sfeer. Steel Mill, een koele grijstint, kan als de secundaire kleur worden gebruikt om diepte en contrast toe te voegen. Deze combinatie van grijstinten creëert een verfijnde uitstraling die de ruimte een tijdloos karakter geeft. Kies voor Summer Shadow als accentkleur voor een vleugje frisheid. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een andere combinatie, dus kijk goed naar je eigen wensen. 

De kleur Singing Sand combineren 

Singing Sand maakt past goed bij de kleurtrend ‘Serenity’. Deze trend wordt geïnspireerd door de rustgevende en kalmerende eigenschappen van de natuur. Het bestaat uit een verzameling zachte en luchtige kleuren die een gevoel van sereniteit en vrede in de ruimte brengen. De combinatie van Singing Sand met andere kleuren zoals RAL 9016 verkeerswit en Metallic Mist zorgt voor een ontspannen en evenwichtige sfeer.  

Een andere optie die je kan gebruiken is een combinatie met de kleur Intuitive. Dit is een lichtgrijze tint die net zo zacht is als de Singing Sand. Door twee grijstinten te combineren houd je het warme gevoel in huis, maar kan je de kleur wel van elkaar onderscheiden. Als muurverf is de Intuitive geschikt in Sigma Pearl Clean Matt

Een warmgrijze kleur die zich aanpast 

De kleur Singing Sand van PPG heeft de intrigerende eigenschap om zich aan te passen aan verschillende omgevingen en stijlen. Het kan worden gebruikt als een neutrale achtergrondkleur in een modern interieur, maar ook als een rustgevende tint in een landelijke of klassieke setting. Singing Sand is een veelzijdige en tijdloze kleur. Of je nu op zoek bent naar een subtiele basis voor je interieur of een vleugje sereniteit wilt toevoegen; het kan allemaal! Kies wel voor een van de kwaliteitsverven van Sigma of de mooie lakken van Histor voor het beste resultaat.  

Twijfels? Ga dan voor een kleursticker!

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog niet helemaal overtuigd bent van deze kleur. Geen probleem! In dat geval adviseren we je eens te kijken naar een kleursticker of een kleurtester van Sigma in de kleur Singing Sand. Hiermee kun je tegen een kleine prijs checken of deze tint past bij je interieur. Hieronder zie je ons assortiment met betrekking tot de Singing Sand.

Meer vragen over deze kleur, of over iets anders? Onze kleurspecialisten staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen op kleurgebied. Om te weten te komen wat in 2024 speciaal gaat worden, adviseren we je eens te kijken naar ons blogartikel over de kleurtrends van 2024