• Lorem ipsum

Welke lakroller zorgt voor een optimale afwerking?

8 Mei 2019

Een lakroller is een verfroller die speciaal ontwikkeld is voor de afwerking. Lak moet strak worden aangebracht en daarvoor is een speciale roller voor nodig. Eigenlijk het tegenovergestelde van een vachtroller voor muren, waarbij het draait om in één keer een groter volume aan verf mee op te kunnen nemen. Een lakroller daarentegen neemt maar een beperkte hoeveelheid lakverf op, zodat de steeds dun aangebrachte laagjes gelijkmatig kunnen worden verdeeld over het oppervlak. Een lakroller wordt doorgaans gebruikt om grotere, vlakke oppervlaktes mee te behandelen, zoals een deur of tafelblad. Voor lastige hoeken en randen worden lakkwasten gebruikt. Er bestaan in brede zin twee verschillende soorten lakrollers:

  • Schuimrollers: Dit is eigenlijk de meest voordelige lakroller voor het aanbrengen van een verflaag. Er bestaan bij een schuimroller verschillende gradaties in de fijnheid van de structuur en de grootte van de roller. Met de fijnste structuur krijg je het beste resultaat.
  • Lakroller voor acrylverf: Je kunt ook kiezen voor een speciale lakroller voor acrylverf die het beste werken bij het aanbrengen van verfsoorten op waterbasis. De gemiddelde lakroller is weliswaar prijziger dan een gemiddelde schuimroller, maar is de investering meer dan waard. Deze gaat namelijk langer mee en is naderhand eenvoudiger schoon te maken met water. Wanneer je met op water gedragen lakken werkt, is het wel belangrijk om snel af te werken. Met de juiste lakroller is dat echter geen probleem.