• Lorem ipsum

Badkamer kitten: zó doe je dat!

21 Nov 2023

Een goed onderhouden badkamer is essentieel voor een aangename leefomgeving. Je badkamer kitten is een niet te missen aspect van dit onderhoud, en het regelmatig uitvoeren ervan kan grote voordelen opleveren voor zowel de levensduur van je sanitair als het behoud van een frisse uitstraling. In dit blogartikel lees je alles over badkamer kitten en het gebruik van sanitair kit. 

Waarom badkamer kitten noodzakelijk is

De badkamer is een ruimte die dagelijks blootstaat aan vocht, stoom en temperatuurschommelingen. Hierdoor kunnen de voegen tussen tegels en aansluitingen van sanitair geleidelijk hun kracht en waterdichtheid verliezen. Dit kan leiden tot lekkages, schimmelvorming en zelfs structurele schade aan je badkamer.

Je badkamer tijdig kitten is daarom van vitaal belang om deze problemen te voorkomen. Door regelmatig de badkamer kit te vernieuwen, behoud je niet alleen een blijvende bescherming, maar blijft het er ook netjes uitzien. 

Wat heb je nodig voor het kitten van je badkamer?

Voor het kitten van je badkamer adviseren we om minimaal de volgende materialen in huis te hebben:

  • Natte + droge doek
  • Sanitair kit
  • Kitpistool
  • Spuitmondje (wordt standaard bijgevoegd wanneer je kit koopt)
  • Kitstrijker

Hoe je je badkamer kit

Je badkamer kitten is gelukkig geen ingewikkelde klus. Hieronder vertellen we aan de hand van een stappenplan meer over het kitten van je badkamer. 

  1. Voorbereiding: Maak het gebied dat je gaat zitten goed schoon met een natte doek en droog met een andere doek.

  2. Kies de juiste sanitair kit: Koop sanitair kit die geschikt is voor de badkamer en bestand is tegen vocht en schimmel. Wat verder naar beneden zie je enkele producten die we aanbevelen. 

  3. Aanbrengen van de kit: Gebruik een kitpistool voor een gelijkmatige applicatie van de nieuwe kit. Zorg voor een constante druk en glad de kit vervolgens voorzichtig met een kitstrijker.

  4. Laat het uitharden: Laat de nieuwe kit volledig uitharden voordat je de badkamer weer in gebruik neemt.

Het is raadzaam deze stappen eens in de 5 jaar te herhalen om optimale bescherming te bieden aan je badkamer. 

Badkamer kit vervangen

Badkamer kit vervangen is niet alleen belangrijk voor het behoud van een goede uitstraling, maar ook voor de gezondheid van je badkamer. Oude kit kan vocht vasthouden en schimmelgroei bevorderen, wat niet alleen onaantrekkelijk is maar ook schadelijk voor de luchtkwaliteit. Zoals hierboven beschreven raden we aan eens in de 5 jaar de kitlaag te vervangen. 

Neem hiervoor de stappen die eerder in dit artikel zijn beschreven, maar maak ook gebruik van een kitverwijderaar. Dit doe je om de oude kit te verwijderen. 

Kit voor de badkamer bij De Verfzaak

Wanneer je kit voor de badkamer nodig hebt, hoef je niet ver te zoeken. Bij De Verfzaak vind je een uitgebreid assortiment aan sanitair kit van topkwaliteit. Of je nu op zoek bent naar kit specifiek voor tegelvoegen, aansluitingen van sanitair of algemeen gebruik in de badkamer, De Verfzaak heeft alles wat je nodig hebt. Hieronder zie je een overzicht van aanbevolen producten voor badkamer kitten. We hebben producten van merken als Den Braven en Bison. 

Kortom, badkamer kitten is een eenvoudige maar noodzakelijke stap voor het behoud van een gezonde en duurzame badkamer. Door regelmatig de badkamer kit te vernieuwen, zorg je niet alleen voor een frisse uitstraling maar ook voor de bescherming van je sanitair op de lange termijn.

Dus, waar wacht je nog op? Bezoek een van onze filialen (of bestel online) en geef je badkamer de aandacht die het verdient! Met ons advies en kwaliteitsproducten wordt het onderhouden van je badkamer een fluitje van een cent.