• Lorem ipsum

Kit voor buiten: wat is het en hoe gebruik je het?

19 Sep 2023

Of je nu je buitenruimte aan het opknappen bent, reparaties aan het uitvoeren bent of een nieuw buitenproject begint, één van de meest cruciale factoren voor succes is het kiezen van de juiste materialen en producten. Tijdens je klus kom je vaak uitdagingen tegen die vragen om een sterke en duurzame oplossing. Hierbij komt kit voor buiten om de hoek kijken. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op wat kit voor buiten precies inhoudt, welke voordelen het biedt en waarom het een onmisbaar hulpmiddel is voor zowel ervaren klussers als enthousiaste beginners.

Wat houdt het in?

Buiten kit is geen gewone lijm; het is een kit die is ontworpen om te weerstaan aan de veelzijdigheid van de natuur. Met een focus op weerbestendigheid en duurzaamheid, is kit voor buiten een uitstekende keuze voor projecten waarbij materialen blootstaan aan verschillende weersomstandigheden. Of je nu hout, metaal, kunststof, glas of een combinatie van materialen wilt verlijmen, buiten kit biedt een sterke en langdurige hechting die bestand is tegen de weersomstandigheden die het Nederlandse klimaat kent. 

Voordelen van deze kit

Wat maakt kit voor buiten zo speciaal? Aan de hand van onderstaande voordelen geven we jou een inzicht.

  • Weerbestendigheid: Het meest prominente voordeel van kit voor buiten is zijn vermogen om te overleven onder verschillende weersomstandigheden. Regen, sneeuw, zonlicht en temperatuurschommelingen kunnen gewone lijmen verzwakken, waardoor verbindingen losraken. Buiten kit is echter geformuleerd om waterafstotend te zijn en zijn hechting te behouden, zelfs wanneer het wordt blootgesteld aan vochtige omgevingen.

  • Duurzaamheid: Door de weerbestendigheid wordt de duurzaamheid van kit voor buiten aanzienlijk verhoogd. Dit betekent dat de gelijmde materialen gedurende langere tijd stevig op hun plaats blijven, waardoor frequente reparaties worden geminimaliseerd. Dit is vooral van belang bij projecten waarbij veiligheid en betrouwbaarheid essentieel zijn.

  • Veelzijdigheid: Buiten kit is een veelzijdig product dat geschikt is voor diverse materialen en projecten. Of je nu een buitentafel herstelt, een plantenbak in elkaar zet of een metalen hekwerk bevestigt, buiten kit biedt een betrouwbare hechting voor talloze toepassingen. Hierdoor hoef je geen aparte lijmen voor verschillende materialen aan te schaffen.

  • Eenvoudig in gebruik: Kit voor buiten is doorgaans gebruiksklaar en kan gemakkelijk worden aangebracht met behulp van een kitpistool. Dit maakt het geschikt voor zowel ervaren vakmensen als beginners die aan hun eerste project beginnen. De eenvoudige toepassing draagt bij aan een soepel klusproces.

Weet jij hoe je overtollig of oud kit moet verwijderen? Lees dan eens ons blogartikel over kit verwijderen!

Kit voor buiten gebruiken in de praktijk

Stel je voor dat je een prachtige houten pergola wilt bouwen om schaduw te bieden tijdens zonnige dagen. Het succes van dit project hangt af van de sterkte van de verbindingen tussen de houten balken. Hier komt kit voor buiten om de hoek kijken. Door buiten kit te gebruiken bij het verbinden van de houten onderdelen, kun je erop vertrouwen dat je pergola bestand is tegen zowel de zomerhitte als de regenachtige dagen.

Wanneer je gaat kitten is het belangrijk om een goed stappenplan te hebben. Begin met het vuil- en stofvrij maken van de ondergrond. Maak de kitkoker open en snijd de spuitmond van de kit schuin af. Plaats de koker in de kitspuit. Breng de kit ruim en gelijkmatig aan. Houd de kitspuit bij voorkeur in een hoek van 45 graden. Werk vanuit een hoek met de schuine kant van de spuitmond naar beneden. Zodra je klaar bent met kitten maak je je vinger nat en strijk je de aangebrachte kit glad.

Kit voor buiten kopen bij De Verfzaak

Kit voor buiten kopen doe je natuurlijk bij De Verfzaak! Ons assortiment bestaat uit producten van topmerken als Den Braven, einzA en Bison. We kunnen ons voorstellen dat je op voorhand niet precies weet welke kit het beste past bij de werkzaamheden in jouw project. Daarom stellen we voor om langs te komen in een van onze winkels of een berichtje te sturen naar onze klantenservice. Onze verfspecialisten staan je graag te woord zodat jij snel en succesvol aan het werk kan.