• Lorem ipsum

Kunststof verven: hoe doe je dat?

31 Mei 2022

Kunststof verven is tegenwoordig makkelijker dan voorheen: er zijn steeds meer producten waarmee je ook kunststof objecten kan verven. Denk bijvoorbeeld aan kunststof kozijnen schilderen. In dit blogartikel leggen we je uit hoe je te werk gaat, van voorbereiding tot afsluiting. Waar nodig ontvang je extra tips en tricks zodat kunststof schilderen een makkelijke klus wordt.

Kunststof verven: de voorbereiding

De voorbereiding is voor iedere verfklus nagenoeg hetzelfde. Het is belangrijk om de volgende stappen te doorlopen voor een geslaagde voorbereiding:

  • Reinigen van het object: maak het te verven object schoon (vrij van vet en stof). Dit doe je het beste met een verfreiniger. Goede opties hiervoor zijn St. Marc Verfreiniger of Universol Verfreiniger. Veeg het oppervlak daarna schoon met een droge doek.
  • Schuur het object op: na het ontvetten en schoonmaken is het tijd om het kunststof op te ruwen. Bij voorkeur gebruik je een schuurblad met korrel 150 of 180.
  • Plak en dek de ruimte goed af: in de nabije omgeving staan vast en zeker meubels of vloeren die je absoluut niet onder de verf wil hebben. Gebruik afdekzeil om deze oppervlaktes te beschermen. Verder is het handig om gebruik te maken van tape, dit is de makkelijkste manier om recht te schilderen.

Houd in gedachte dat een onvolledige voorbereiding altijd ten koste gaat van het uiteindelijke resultaat.

Kunststof verven: de hoofdstappen

Nu de voorbereiding eenmaal achter de rug is ga je aan de slag met kunststof verven. Voor een goed eindresultaat combineer je een grondverf met een lakverf. Eigenlijk is een grondverf/primer noodzakelijk aangezien de ondergrond anders onvoldoende hechting zal bieden voor de aflak. Ons assortiment bevat meer dan genoeg geschikte grondverf voor kunststof. Hierbij werk je zowel met een roller (voor grote oppervlakten) als met een kwast (voor randen en details). Nadat je de grondverf hebt aangebracht schuur je het kunststof weer licht op en maak je het oppervlak stofvrij alvorens je verder gaat met de aflak.

Voor een goede aflak voor kunststof hoef je niet per se een speciale kunststof verf aan te schaffen. In de meeste gevallen biedt een houtverflak de oplossing als verf voor kunststof. Wacht eerst tot de grondverf overschilderbaar is en ga daarna aan de slag met de aflak. Werk volgens het eerder genoemde stramien (met roller en kwast) en verwijder de afplaktape als de verf nog nat is. Laat het daarna drogen volgens de aangegeven droogtijden.

In principe ben je nu klaar met het schilderen. Maak je materialen schoon (kwasten en rollers zijn vaker dan één keer te gebruiken) en ruim alles op. Wacht geduldig af tot de verf voor kunststof gedroogd is en geniet daarna van het uiteindelijke resultaat!

Kunststof verven: hulp van De Verfzaak

Van plan om kunststof te schilderen, maar toe aan nog wat extra informatie? Neem contact op met onze verfspecialisten! Dit doe je door te bellen of te e-mailen naar onze klantenservice. Onze specialisten staan je graag te woord en helpen je met al je vragen en kijken naar de mogelijkheden. Met hulp van onze specialisten wordt kunststof verven een prettige ervaring.