• Lorem ipsum

Monumentengroen: wat is het & waarvoor is het geschikt?

24 Mar 2020

Wanneer je geplande schilderklus met rasse schreden dichterbij komt wordt het tijd om misschien wel de belangrijkste vraag te beantwoorden: welke kleur verf ga ik gebruiken? Ga ik voor een verrassende nieuwe kleur of kies ik voor veilig en neem ik een kleur die ik al ooit eerder heb gebruikt? 

Het beantwoorden van deze vragen is niet zo simpel als het lijkt. Om je te helpen zetten we zo nu en dan een kleur in de spotlights en laten we je zien wat je kunt doen om de juiste keuze te maken. Deze keer is het de beurt aan monumentengroen, een wel heel speciale kleur van Sikkens

Monumentengroen van Sikkens

Zoals je wellicht weet worden de meeste verkleuren ingedeeld volgens het RAL-systeem. Dit is een Duits systeem van bijna 100 jaar oud waarmee we verfkleuren definiëren. Er zijn namelijk ongelooflijk veel kleuren en daarom is het wel handig als er een beetje orde in de chaos is.

Bij monumentengroen ligt dit nét wat anders. Monumentengroen behoort namelijk niet tot het bekende RAL-systeem, maar is een kleur die door Sikkens, één van de absolute topmerken, zelf is ontwikkeld. Monumentengroen lijkt redelijk veel op grachtengroen, een hele donkere variant van groen die op zijn beurt veel naar zwart neigt. Monumentengroen is iets lichter dan grachtengroen en is een kleur die relatief vaak wordt gebruikt voor deuren en kozijnen. In de online shop van de verfzaak vind je twee varianten van monumentengroen: 

Vergelijkbaar met monumentengroen

Vind je monumentengroen een prachtige kleur, maar ben je op zoek naar nét iets anders? Wellicht is het dan slim om alsnog de RAL-kleuren erbij te pakken. Veel varianten van groen zijn relatief donker en neigen naar zwart, net zoals monumentengroen. Een voorbeeld hiervan is RAL 6009, dat ook wel dennengroen wordt genoemd. Verkleuren die in dezelfde hoek zitten zijn RAL 6007 (flessengroen), RAL 6012 (zwartgroen) en RAL 6015 (zwart olijfgroen). 

Kies de juiste kleur

Hoe doe je dat nu eigenlijk? Om de voor jou beste beslissing te nemen is het belangrijk dat je veel vergelijkt. Ben je op zoek naar een donkere variant en denk je dat monumentengroen iets voor jou is? Vergeet dan niet om al die andere groenvarianten eens te bekijken. Misschien ben je wel gecharmeerd van een iets andere kleur,

Houd eveneens rekening met de locatie waar je de verf aan gaat brengen. Een kleur oogt nu eenmaal anders op een voordeur die veel zon vangt dan op een muurtje in de schuur waar slechts 1 lampje voor het licht zorgt. Lichtinval doet veel met een kleur en daarom adviseren we je om dit goed in de gaten te houden als je verschillende kleuren met elkaar vergelijkt. Maak daarnaast gebruik van kleurenwaaiers en desnoods kleurentesters om 100% zeker te zijn van je zaak.

Advies van De Verfzaak

Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen. Op alle vragen die bij jouw klus komen kijken weten zijn het antwoord. Ben je van plan om één van onze acht filialen te bezoeken om verf in te slaan voor jouw klus? Schroom dan niet om één van onze specialisten aan te spreken. Je hebt vast nog wat vragen waarop je het antwoord wil weten. Nadat je alle informatie hebt verzameld ga je niet alleen naar huis met je verf, maar ook met de know-how om van jouw klus een succes te maken. Denk je dat je alles al weet? Wellicht inspireren de volgende vragen je alsnog om actie te ondernemen:

  • Hoeveel liter verf heb ik nodig voor mijn klus?
  • Kan ik Sikkens Monumentengroen aanbrengen met een kwast, of heb ik rollers nodig?
  • Welke grondverf past het beste bij mijn ondergrond?
  • Hoe maak ik mijn ondergrond het beste schoon?
  • Hoeveel lagen Sikkens Monumentengroen moet ik aanbrengen voor het beste resultaat?

Zoals je ziet zijn er veel zaken waarmee je rekening dient te houden bij het plannen van een klus. Ben je van plan om je verf in onze online shop te bestellen? Dan kun je ons alsnog benaderen voor passend advies. Dit zijn de contactgegevens van de klantenservice:

E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 085 - 0406034

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »