• Lorem ipsum

RAL 5023: Verblauw

13 Sep 2023

Een kleur kiezen, makkelijk is het niet. Ga je voor een van de trendy kleuren die tegenwoordig helemaal in zijn of kies je liever voor een klassieke kleur die het altijd goed doet? Bij De Verfzaak begrijpen we helemaal dat een keuze maken een knap lastige klus kan zijn. Met meer dan duizend kleuren in onze kleurendatabase zal er gelukkig altijd iets voor je tussen zitten. Neem bijvoorbeeld de RAL-kleuren. Deze kleuren maken onderdeel uit van misschien wel de meest bekende kleurenwaaier. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

Om je een beetje op weg te helpen bij je keuze leggen we in dit blogartikel de focus op de populaire RAL 5023. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 5023 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 5023 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is het Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de oranje tinten tussen 2000 en 3000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De blauwtinten waar RAL 5023 bij hoort beginnen bij 5000. Andere populaire blauwe varianten zijn RAL 5019 en RAL 5026.

Wat is RAL 5023 voor kleur?

RAL 5023 is een kleurtint die bekend staat als verblauw. Het is een elegante- en stoere blauwe tint die iets weg heeft van RAL 5007 briljantblauw maar die iets donkerder uitvalt. Met deze RAL 5023 kleur creëer je rust en ontspanning in je huis. Het is een tint waarbij je na een drukke dag helemaal bij weg kunt dromen en je je gedachten even helemaal los kan laten. De kleur inspireert en wekt vertrouwen. Hierdoor is hij ook zeer geschikt voor bedrijven en instellingen die dit naar hun cliënten uit willen stralen.

RAL 5023 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 5023! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL verblauw populair om te gebruiken als muurverf en als metaalverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 5023 verblauw? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 5023!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »