• Lorem ipsum

Industrieel behang

Toon:
Dutch Wallcoverings Behang Exposure Betonlook Grijs/Groen Ep3001
Dutch Wallcoverings Behang Exposure Betonlook Grijs/Groen Ep3001
Grijs/groen behang met een betonlook.
Vliesbehang
 • Lengte 10 m
 • Breedte 53 cm
19,95
AS Creation Behang Industrial 377461
AS Creation Behang Industrial 377461
Sfeervol industrieel behang.
Vliesbehang
 • Lengte 10 m
 • Breedte 53 cm
19,95
AS Creation Behang 37746-4
AS Creation Behang 37746-4
Bruin industrieel behang.
Vliesbehang
 • Lengte 10 m
 • Breedte 53 cm
41,21
AS Creation Behang 37656-1
AS Creation Behang 37656-1
Groen industrieel behang met blauwe details.
Vliesbehang
 • Lengte 10 m
 • Breedte 53 cm
41,21
AS Creation Behang 37744-4
AS Creation Behang 37744-4
Grijs industrieel behang.
Vliesbehang
 • Lengte 10 m
 • Breedte 53 cm
41,21
AS Creation Behang History of Art 376485
AS Creation Behang History of Art 376485
Blauw behang met plantjes.
Vliesbehang
 • Lengte 10 m
 • Breedte 53 cm
40,46
AS Creation Behang 37742-2
AS Creation Behang 37742-2
Industrieel behang met driehoeken.
Vliesbehang
 • Lengte 10 m
 • Breedte 53 cm
41,21
Toon:

Industrieel behang

Wat is industrieel behang en hoe ziet behang met industriële look eruit?

Industrieel behang is een soort behang met een industriële print, patroon of foto. Dit is een thema met veel variaties en is veelzijdig toepasbaar. Zo heb je industrieel behang met de focus op typisch industrieel materiaal zoals beton en metaal, maar ook behang waar kenmerkende industriële elementen en objecten de hoofdrol spelen. Denk hierbij aan ijzeren kettingen en kabels, katrollen, bouten, moeren en scharnieren.

De kleuren die je veel ziet bij industrieel behang is lichtgrijs, grijs of donkergrijs. Ook kunnen er zwart-, wit- en bruintinten verwerkt zijn in behang met industriële look. Andere visuele eigenschappen van industrieel behang zijn decoratieve betonscheuren, roest en slordige vlekken en strepen.

Wanneer kies ik voor industrieel behang in mijn interieur?

Bij de keuze voor dit soort behang, kun je naast een muur of wand bedekt met industrieel materiaal, ook kiezen voor een herkenbaar tafereel. Een grote foto met inkijkje in een ouderwetse fabriekshal bijvoorbeeld, een verlaten loods of een stomende machinekamer. Tip: combineer industrieel behang eens met een landelijke stijl met veel groen of een natuur thema.

Industrieel behang kun je toepassen in diverse ruimtes. Bij jou thuis, maar ook in bedrijfspanden zoals winkels, kapperszaken, hotels en horeca. Industrieel behang geeft een mooie eerste indruk bij de entree, receptie, ontvangstruimte of wachtkamer. Niet voor niets is dit type behang zeer populair, want met deze stijl geef je elk interieur direct een stoere, rauwe en robuuste touch. Ideaal te combineren met een meubellijn die ook een industriële look heeft. Of, lekker tegendraads: industrieel behang gecombineerd met meubels of accessoires met felle kleuren!

Behang industrieel look voor elke kamer 

Zoals je misschien al weet komt industrieel behang veel voor in studio’s met een urban feeling. Maar je kunt industrieel behang in principe overal toepassen. Of je nu in een dorp op het platteland woont, of in Brooklyn New York of hartje Amsterdam, je geeft de ruimte waar je gaat behangen een stoerder jasje. Het kan allemaal en overal denk bijvoorbeeld aan: behang woonkamer industrieel, behang slaapkamer industrieel, behang kantoor industrieel. Behang industrieel is geschikt voor het verwerken voor alle ruimtes en muren.  

Waar wordt industrieel behang van gemaakt? 

Zoals het gezegd en geschreven wordt is de term "industrieel behang" niet anders dan de stijl die wordt gepresenteerd. Maar er wordt niet veel gezegd over het materiaal waar industrieel behang van gemaakt wordt. Industrieel behang geeft zoals hierboven aangegeven een urban stijl aan je woning, maar dit kan op verschillende manieren vormgegeven. De print van industrieel behang kun je zowel op standaard behang printen of op een fotobehang. Allebei de varianten worden veelal op papier gedrukt. Echter heb je bij fotobehang dat er een extra beschermlaag wordt toegevoegd. Dit zorgt voor een andere uitstraling en een andere samenstelling.

Foto behang is in het algemeen duurder in prijs, aangezien dit komt door de kwaliteit en het resultaat wat je ervoor terugkrijgt. Wij adviseren je daarom ook om van tevoren goed na te denken wat voor doeleinden je hebt, zo kun je vervolgens daar je soort behang op kiezen. Dit zorgt voor het beste resultaat. 

Industrieel behang steen patroon  

Het meest voorkomend behang voor een industriële look is het behang met een steen patroon. Met dit soort patroon kun je een fabriekspanden perfect namaken. Van rode bakstenen tot aan grove kasteelmuren. Er bestaan veel soorten verschillende stenen en patronen behang. Zo kun je ook veel verschillende sfeervolle looks creëren.  

Industrieel behang beton patroon 

Tot slot kun je ook kiezen voor een beton patroon voor de muren. Een betonnen vloer giet je niet zo snel in je woning als een betonnen behang. Met een beton behang geef je je woning weer een mooi industriële look. Zo verander je zo in een flits de uitstraling van de kamer. Zo heb je ook bij beton behang donkere kleuren, maar ook lichte kleuren 

Industrieel behang van De Verfzaak

Ben jij geïnteresseerd in industrieel behang omdat het echt tijd is voor een nieuwe uitstraling van jouw interieur? Welke stijl of kleuren van meubels of accessoires je ook hebt, de muren zijn de finishing touch. De kleuren, print of het patroon van het behang bepaalt hoe de rest van jouw woning of bedrijfspand tot uiting komt. Hoe jouw muren eruit gaan zien is daarom een belangrijke beslissing. Gelukkig hebben we vele behang patronen in ons assortiment. Vragen hierover? Onze medewerkers staan voor je klaar.