• Lorem ipsum

Tegelverf badkamer

Toon:
Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans
Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans
Middenklasse doe-het-zelf
 • Geschikt voor binnen
 • Zijdeglans muurverf
 • Uitstekende dekking
46,49 27,89
Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans - RAL 9010
Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans - RAL 9010
Middenklasse doe-het-zelf
 • Geschikt voor binnen
 • Zijdeglans muurverf
 • Uitstekende dekking
46,49 27,89
Alabastine Tegellak Wit 1 Component - 1 liter
Alabastine Tegellak Wit 1 Component - 1 liter
Middenklasse doe-het-zelf
 • Geschikt voor binnen
 • Duurzaam
 • Slijtvast
41,45 37,31
Alabastine Warmtebestendige Tegellak 750 ml - Wit
Alabastine Warmtebestendige Tegellak 750 ml - Wit
Middenklasse doe-het-zelf
 • Geschikt voor binnen
 • Bestendig tegen heet water
 • Slijtvast
50,55 45,50
Toon:

Tegelverf badkamer

Tegelverf voor in de badkamer is een verfsoort die zeer geschikt is voor vochtige ruimtes met gladde oppervlakten zoals de badkamer, de keuken of het toilet.

Door schimmel en kalk ontstaat in de loop van de tijd verkleuring van de tegels waardoor ze grauw worden. Het is tegenwoordig niet meer nodig om alle tegels te vervangen. Met de juiste tegelverf geef je je in een handomdraai weer een fris uiterlijk zonder puin of een lange verbouwingstijd. Zelfs voor de badkamervloer kan je tegelverf gebruiken.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Bij De Verfzaak ben je niet alleen aan het juiste adres voor tegelverf, maar ook voor passend advies. 

Waarom een speciale tegelverf voor de badkamer?

De badkamer is een plaats die snel vuil en vochtig wordt waardoor schimmels en bacteriën zich er bijzonder thuis voelen. Doordat de badkamer tegelverf zich goed hecht en dekt aan gladde oppervlakken kan je voor een goede hygiëne de tegels gemakkelijk schoonhouden. Daarnaast is de tegelverf krasvrij en vochtbestendig. Hierdoor kan vocht niet achter de verflaag komen en is er minder kans op bobbels of afbladderen van de verf.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van de juiste tegelverf?

Om een mooie dekking te krijgen die lang meegaat is het goed om eerst goed te kijken waarvoor je de tegelverf gaat gebruiken. 

 • Geglazuurde of ongeglazuurde tegels: als je geglazuurde badkamertegels wilt verven dan raden wij je aan om eerst de tegels te behandelen met een grondtegelverf. Wanneer deze goed opgedroogd is kan je hem de gewenste kleur geven met een tegellak. Ongeglazuurde tegels kunnen prima direct met een tegellak in een  kleur naar wens aangebracht worden.
 • Warmtebestendig: warmte zorgt ervoor dat onder de meeste verfsoorten blaasjes ontstaan en de verf gaat afbladderen. Ga je tegels achter de radiator, het gasfornuis of waar veel heet water gebruikt wordt verven, gebruik dan een tegelverf die warmtebestendig is. 

De voorbereiding

Voordat je begint met het verven van de tegels moeten deze schoon, vetvrij en droog zijn. Plak vervolgens eventuele delen die niet geverfd moeten worden af. Tegels krimpen en zetten uit bij temperatuurverschillen. Zorg er dus voor dat de omgevingstemperatuur tussen de 10 en 30 graden Celsius ligt. Rond de 20 graden Celsius is de meest ideale temperatuur om tegels voor een goede dekking te verven. 

Gebruik eerst een platte kwast om de muurverf royaal in verticale banen aan te brengen waarna je de verf gelijkmatig in horizontale banen verdeeld met een roller. Rol in lange banen en werk van boven naar beneden zodat je geen druipers/zakkers en strepen krijgt.

Wil je een tweede laag aanbrengen? Wacht dan 24 uur voordat je hiermee begint. De eerste laag heeft dan voldoende tijd om goed te hechten en te drogen. Het is verstandig om voor de tweede laag de eerste laag nog even licht op te schuren.

Verwijder de afplaktape wanneer de verf nog nat is. Wacht je er te lang mee want dan droogt de verf op en kan bij het verwijderen ook verf van de tegel meetrekken. Daarnaast kunnen er bij het opdrogen lijmresten achterblijven die lastig te verwijderen zijn.

Tegelverf laten mengen in verschillende kleuren

Tegelverf is bij De Verfzaak verkrijgbaar in vrijwel alle mogelijke kleuren. Zo vind je bij ons altijd de verf én de kleur die bij je past. Om de verf in jouw kleur te laten mengen is het enige dat je nodig hebt de unieke kleurcode van de verf die je wenst. Let op: zorg ervoor dat je zeker weet dat je de juiste kleur te pakken hebt. Gemengde verf kan namelijk niet worden geretourneerd. 

Diverse merken tegelverf

In de online winkel van De Verfzaak vind je merken die goede tegelverf produceren. Elk merk heeft unieke eigenschappen. Weet je niet welk merk je moet kiezen? Neem dan contact op met de klantenservice voor passend advies. Dit zijn merken die goede tegelverf voor de badkamer maken:

 • Histor
 • Alabastine