• Lorem ipsum

Schakelverf

Toon:
Sigma Schakelverf Semi-Gloss
Sigma Schakelverf Semi-Gloss
Sigma Schakelverf Semi-Gloss is een halfglanzende verf. Dit product heeft een volwaardig één-pot systeem. Het is daarom een uitstekende keuze voor renovatieklussen, maar kan ook gebruikt worden in een meerjarensysteem.
  €67,95€42,47
  Sikkens Rubbol EPS
  Sikkens Rubbol EPS
  Rubbol EPS is een halfglanslak van Sikkens. Deze grond- en aflak op terpentinebasis kan op verschillende ondergronden buiten toegepast worden.
   €33,49€20,93
   Sikkens Rubbol BL Ventura Satin
   Sikkens Rubbol BL Ventura Satin
   Sikkens Rubbol BL Ventura Satin is een grond- en aflak op waterbasis. Deze zijdeglanslak kan buiten worden toegepast op ondergronden van hout. Dit sneldrogende product is verkrijgbaar in veel kleuren.
    €65,99€41,24
    Sikkens Rubbol EPS Thix
    Sikkens Rubbol EPS Thix
    Sikkens Rubbol EPS Thix, het geschikte een-pot-systeem voor buiten te gebruiken op je geveltimmerwerk.
     €65,49€40,93
     Wijzonol Silicon Alkyd Systeemverf
     Wijzonol Silicon Alkyd Systeemverf
     De systeemverf zorgt voor een uitstekende vocht regulering voor buiten. De halfglanzende lak is geschikt voor gebruik op houten oppervlakken, en is eenvoudig aan te brengen.
      €68,90€44,78
      Sigma Schakelverf Satin
      Sigma Schakelverf Satin
      Sigma Schakelverf Satin is een grond-, overgrond- en afschilderverf voor buiten.
       €67,95€44,17
       Wijzonol AQUA Systeemverf
       Wijzonol AQUA Systeemverf
       Wijzonol AQUA Systeemverf is een glanzende systeemverf voor buiten. Je kunt deze systeemverf gebruiken als afwerklaag op hout, metaal en kunststof.
        €78,30€50,89
        Toon:

        Schakelverf

        Schakelverf is dé multifunctionele verf. Wanneer je snel de klus wilt klaren komt deze verfsoort handig van pas. Maar wat is het nu eigenlijk precies, kan ik deze verf overal voor gebruiken en hoe bereid ik me voor? Om je te helpen hebben we op deze pagina alle informatie over schakelverf voor je verzameld.

        Schakelverf: méér dan multifunctioneel

        Is het schakelverf echt zo multifunctioneel? Het antwoord op die vraag is makkelijk: jazeker. Deze verf is namelijk ontwikkeld volgens het één-pot-systeem en dat houdt in dat deze verf een grondverf, voorlak én aflak in één is, een complete klus dus. Schakelverf is een verf op terpentinebasis en dat betekent dat je hem alleen voor buiten kunt gebruiken.

        Welke ondergronden zijn geschikt?

        Deze verf verbindt veel soorten verf met elkaar, maar dat betekent wel dat je schakelverf niet zomaar op elke ondergrond kunt gebruiken. We adviseren je om het vooral op nieuw hout en bij renovatiewerkzaamheden te gebruiken. Een van de voordelen van deze verf is namelijk dat hij goed overweg kan met vocht. Weet je niet zeker of schakelverf geschikt is voor jouw klus? Neem dan contact op met de klantenservice. 

        De voor- en nadelen van schakelverf

        Misschien wel het grootste voordeel van schakelverf is zoals hierboven beschreven dat je met deze verf meteen alles in huis haalt voor jouw schilderklus, maar dat is niet het enige. De verf weet zich vooral goed te wapenen tegen vocht én tegen de zon en is uitermate geschikt om houtrot tegen te gaan.

        Toch kleven er ook een paar punten aan schakelverf waar je rekening mee moet houden als je beslist om met deze verfsoort te gaan schilderen. Zo is er geen schakelverf met hoogglans en is het dus niet geschikt voor binnen. Daar komt bij dat de duurzaamheid van deze verf tussen de 5 en 6 jaar ligt. 

        Schilderen met schakelverf: de voorbereiding

        Wanneer je aan een schildersklus gaat beginnen is het aan te raden om veel aandacht aan de voorbereiding te besteden. Doordat schakelverf een alles-in-1 verf is hoef je dus geen aparte grondverf te gebruiken. Het ontvetten van het hout is het belangrijkst. Wanneer het hout goed ontvet is, hecht de schakelverf beter en dat zorgt automatisch voor een beter eindresultaat. Tussen de eerste en tweede laag schakelverf adviseren we je om het hout licht te schuren.