• Lorem ipsum

Jachtlak

Toon:
Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hoogglans
Rambo Pantser Jachtlak Transparant Hoogglans
Rambo Pantser Jachtlak geeft jachten (boven de waterlijn), meubels, deuren en ander hout een prachtig langdurige bolle hoogglans.
€15,49€13,94
Sigma Sigmavar Yacht Gloss
Sigma Sigmavar Yacht Gloss
Waterbestendige, oplosmiddelhoudende blanke lak voor duurzame houtsoorten.
€52,95€34,42
Revi Yachtlak
Drost Revi Yachtlak
€17,07€13,66
Toon:

Jachtlak

Jachtlak is speciaal ontwikkeld voor boten. Wanneer je thuis een boot in de garage hebt staan of ergens een bootje hebt liggen komt deze lak om de hoek kijken. Is het echt nodig om een speciale lak te gebruiken en wat is jachtlak precies? Op deze pagina hebben we alle informatie over jachtlak voor je verzameld. 

Wat is het verschil?

In de wereld van boten en onderhoud kom je deze twee woorden vaak tegen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee vorm van lak? Het antwoord op die vraag is vrij simpel: er is geen verschil. Jachtlak en botenlak worden vaak door elkaar gebruikt maar betekenen precies hetzelfde. Laat je daar dus niet door van de wijs brengen wanneer je lak voor je boot uit gaat zoeken. Sterker nog, termen als botenlak, jachtvernis en bootvernis worden ook wel eens gebruikt om deze lak aan te duiden.

Waarom speciale lak voor een boot?

Is het nu echt nodig om een speciale lak aan te schaffen wanneer je je boot gaat behandelen? We adviseren je inderdaad om dit te doen. Botenlak is namelijk een specifieke coating die gebruikt wordt voor alle houten onderdelen boven de waterlijn op een boot of schip. Maar wat maakt deze lak nu zo specifiek? Allereerst weet deze lak weerstand te bieden aan de kracht van de zon. De UV-filter beschermt het hout tegen verkleuring. Jachtlak kan sowieso zeer goed tegen het Nederlandse klimaat. De lak wordt continu ‘bedreigd’ door water, zon en bijvoorbeeld hagel, maar daar weet botenlak wel raad mee. 

Jachtlak van Rambo

In ons assortiment vind je jachtlak van Rambo. Deze botenlak zorgt voor een mooie beschermlaag. De voordelen van deze Rambo jachtlak hebben we hieronder voor je verzameld:

  • UV bestendig
  • Vochtwerend
  • Glansbehoud
  • Gelijkmatige vloei