• Lorem ipsum

Afwasbare verf: welke soorten zijn er?

8 Mei 2019

Afwasbare muurverf is verf dat kan worden schoongemaakt met water of met een reinigingsmiddel. Het is dus geen muurverf dat letterlijk van het oppervlak is af te wassen. Voor muren in slaapkamers en woonkamers is dat doorgaans geen issue. Dit geldt vaak wel voor keukens en toiletten, omdat hier vuil en vet tegen de wanden kan spatten.
Maar welke afwasbare verf is er of hoe zorg ik ervoor dat de verf schrobvast is?

Schrobvaste muurverf

Een schrobvaste muurverf is een verf dat makkelijk is schoon te houden met water of een reinigingsmiddel zonder dat het gaat opglanzen. Deze muurverven bestaan er is het mat, zijdeglans en hoogglans. Doorgaans worden de zijdeglanzende en de matte varianten gebruikt.  
Een zijdeglanzende muurverf is goed schrobvast. Dit komt doordat een zijdeglanzende muurverf dicht van structuur is. Hierdoor trekt vuil en vet niet snel in de muurverf en is deze dus makkelijk schoon te houden. De Drost Devecryl Zijdeglans is zo’n muurverf die je kunt gebruiken voor de keuken, toilet en de badkamer.
Naast zijdeglanzende muurverven, bestaan er ook matte muurverven die goed schrobvast zijn. De Drost Alaska Premium is een matte schrobvaste muurverf die te gebruiken is voor keukens en badkamers.

Schrobbare transparante coatings

Wanneer je de muren reeds hebt geschilderd met een niet schrobvaste verf bestaat er de mogelijkheid om een transparante laag vernis op de reeds geschilderde muur aan te brengen. Door zo’n transparante laag aan te brengen zorg je ervoor dat de muur wel schrobvast wordt. Hiervoor kun je de Drost Devecryl Topvernis gebruiken. Dit is een halfglanzend product dat ervoor zorgt dat je de muren kunt afwassen. Tevens zorgt dit product ervoor dat de muur een lichte glans krijgt.
Naast een halfglanzende vernis bestaan er ook matte vernissen zoals:

Aanbrengen van een afwasbare verf

Voor iedere muur waarop je afwasbare verf wilt hebben, is een goede voorbehandeling belangrijk. Nieuw stucwerk of poreuze ondergronden moeten eerst worden voorgestreken. Door de ondergrond eerst voor strijken wordt de zuigende werking van de ondergrond opgeheven, daarnaast zal de muurverf beter dekken. Tevens worden licht poederende ondergronden vastgezet zodat de muurverf beter zal hechten op de muren.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »