• Lorem ipsum

Barok behang

Toon:
Toon:

Barok behang

Je hebt de sleutels van je nieuwbouwhuis gekregen en kunt niet wachten om alles in te gaan richten. De slaapkamers van je kinderen hebben een opknapbeurt nodig of je hebt gewoon zin om een bepaalde ruimte in je huis te re-stylen.

Met behang heb je de mogelijkheid om in een relatief korte tijd en voor een relatief lage prijs een stempel op een ruimte te drukken. Behang van De Verfzaak is er in alle soorten en maten en daarom kan het lastig zijn om het juiste behang voor jouw klus te vinden. 

Heb je bijvoorbeeld al eens aan barok behang gedacht? De naam ‘barok behang’ laat misschien niet meteen een belletje bij je rinkelen, maar dit is wél een goede optie als je voor een klassieke, warme look wil gaan. Op deze pagina laten we je zien wat barok behang precies is. Zo weet je in een mum van tijd of deze behangsoort geschikt is voor jouw project.

Wat is barok behang?

De term ‘barok’ is afkomstig uit het begin van de 17e eeuw en staat voor de stijlperiode die destijds populair was. Deze stijl kenmerkt zich door de overdaad van vorm en de heftigheid van gevoelsuitdrukking. Barok kwam en komt nog steeds terug in architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en dus ook in behang. Dit klinkt allemaal erg gewichtig, maar wat is barok behang dan precies?

Barok behang combineert een aantal aspecten met elkaar waardoor je een prachtige sfeer neer kunt zetten. Vaak gaat het om complexe figuren die in een patroon herhaald worden en om warme kleuren, maar dat laatste hoeft niet per se. Kortom, met barok behang lijkt het net of je de geschiedenis in huis haalt. Vanwege de uitgebreide keuze aan prints en kleuren heb je de mogelijkheid om jouw ruimte precies die boost te geven die het in jouw ogen nodig heeft. De opties met barok behang zijn eindeloos.

Is barok behang geschikt voor mijn ruimte?

Wanneer je nog nooit met barok behang gewerkt hebt, kan het lastig zijn om deze vraag te beantwoorden. De prints van barok behang kunnen in eerste instantie druk en apart overkomen, maar dat wil niet meteen zeggen dat deze behangsoort die eigenschappen ook aan een ruimte meegeeft.

Om te bepalen of barok behang in jouw ruimte past, is het belangrijk om goed te visualiseren hoe de ruimte eruit gaat zien als het klusproject achter de rug is. Heb je een ruimte met daarin veel meubels en accessoires in verschillende kleuren? Dan kan het slim zijn om voor een rustgevende print te kiezen om zo de balans in de ruimte goed te houden. Gaat het om een ruimte die vrij clean is, zonder al te veel verschillende kleuren en niet overdreven veel attributen? Dan kan een wat drukkere print uitkomst bieden? Heb je moeite om de knoop definitief door te hakken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Samen met jouw analyseren we je wensen en zoeken we naar de juiste oplossing.

Vinyl of vlies?

In de online webshop van De Verfzaak vind je twee soorten barok behang: vliesbehang en vinyl behang. Deze twee termen worden nogal eens door elkaar gebruikt, maar ze verschillen wel degelijk bij elkaar. Houd hier rekening mee als je barok behang gaat bestellen of kopen. Om je te helpen vind je hier de verschillen tussen de twee behangsoorten:

Vliesbehang heeft een toplaag van vinyl die afneembaar is en is geschikt voor ruimtes met relatief veel vocht. Wanneer je met vliesbehang aan de gang gaat, smeer je de muur in met lijm. Hierdoor heb je de kans om bij te sturen en het behang precies goed te plakken op een relatief makkelijke manier.

Vinyl behang heeft een toplaag van kunststof. Het grote verschil met vliesbehang is, is dat je de lijm bij vinyl behang niet op de muur, maar op het behang zelf smeert. Dit vergt iets meer precisie dan het werken met vliesbehang.

Passend advies van De Verfzaak

Heb je nog vragen over barok behang of over de klus zelf? Dan is het fijn om te weten dat de klantenservice voor je klaar staat om je te helpen met het tot een goed einde brengen van jouw project. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals:

  • Hoeveel barok behang heb ik nodig?
  • Welke benodigdheden heb ik nog meer nodig?
  • Wat zijn de ideale omstandigheden voor behangen?

Voor deze en alle andere aan verf en behang gerelateerde vragen kun je bij ons terecht. Bezoek bijvoorbeeld één van onze filialen en spreek een specialist aan. Op die manier ben je op de juiste plek om je behang te kopen, maar ook om goed advies in te winnen. Ben je van plan om jouw behang online te bestellen in de webshop van De Verfzaak? Geen probleem! Bel onze klantenservice dan of stuur een e-mail. Zo weet je zeker dat je met een fijn gevoel aan je klus gaat beginnen.