• Lorem ipsum

Vintage behang

Toon:
Toon:

Vintage behang

Wil je een typische retro sfeer in huis hebben? Dan doe je er goed aan om je muren te voorzien van vintage behang. Dit behang heeft meestal allerlei kleurcontrasten, maar ook design contrasten. Hierdoor valt dergelijk behang ook gauw op en is het goed te combineren met behang met subtiele designs of effen kleuren.

Vintage oftewel retro behang gebruik je om je muur te decoreren en een unieke sfeer te creëren in huis. Echter, het behang dient ook ter bedekking van eventuele oneffenheden van je muur. Denk er bijvoorbeeld aan dat je muur scheurtjes heeft, dan hoef je de muur niet opnieuw te schilderen, omdat je er behang over aanbrengt. Je beschermt de muur met het behang ook tegen nieuwe krasjes en scheurtjes.

Vintage behang met mooie patronen

Hoewel vintage behang over het algemeen gezien wordt als behang met contrasterende- kleuren en designs, kun je ook kiezen voor een vintage behang met bloemen. Meestal gaat het hierbij om behang met een bloemenprint, maar de kleuren hebben dan contrasterende kleuren of het contrast is te zien bij de bloemen in vergelijking met de achtergrond. Bloemen behang met een vintage kleur past vooral goed in woningen met een landelijke inrichting. Dit type behang kun je echter ook een mooie plek geven in een woning met een moderne uitstraling. De muren worden dan blikvangers, omdat ze meteen opvallen.

Behalve voor bloemenpatronen kun je ook voor vintage behang met andere patroontjes kiezen. Je kunt daarom ook een kijkje nemen in de rest van het assortiment. Wellicht valt behang met een jungle patroon en opvallende contrasterende kleuren in de smaak. Zo’n design heeft namelijk ook een vintage uitstraling. Voor een overzicht van alle patronen, bezoek onze behangpatronen pagina. 

Vintage behang in mooie kleuren

In principe kun je ervan uitgaan dat vintage behang altijd unieke kleuren heeft. Dit komt doordat vintage behang zich kenmerkt door de contrasterende- kleuren of designs. Aangezien de kleuren van retro of vintage behang bijna altijd opvallend zijn, is het wel handig om te kijken welke kleur het beste bij je interieur past. Denk er bijvoorbeeld aan dat vintage behang in het groen goed past in een woning met veel groene tinten. Dergelijk behang met een groene kleur kun je desgewenst ook combineren met landelijk behang, behang met een houten uitstraling of jungle behang.

Kies je daarentegen voor vintage behang met een oudroze kleur, dan past het goed in een woning met een wat strakkere uitstraling. Denk maar aan een woning met zwarte- of witte meubels. De oudroze kleur past in zo’n setting perfect in de ruimte. Hij valt namelijk op, maar haalt de aandacht niet helemaal weg van je meubels of decoratieve artikelen. Hierdoor completeert je behang de ruimte als het ware zodat de hele ruimte er uitnodigend uitziet. De oudroze kleur heeft van zichzelf ook een rustgevende werking, dus deze kleur is ideaal voor in de slaapkamer.

Uitstekend advies bij De Verfzaak

Heb je nog vragen of twijfels, dan kun je ook bij De Verfzaak terecht. Wij verkopen namelijk niet alleen behang, maar helpen je ook op weg zodat je je behangklus snel en efficiënt kunt uitvoeren. Deze hulp bieden we aan via onze klantenservice afdeling. Op deze afdeling werken er specialisten die je graag te woord staan. Je kunt hen desgewenst benaderen bij een van onze filialen, maar je kunt hen ook bellen of e-mailen. Stel hen bijvoorbeeld vragen zoals:

  • Hoeveel behang heb ik nodig voor mijn behangklus?
  • Welk behangplaksel heb ik nodig?
  • Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de behangklus?

Op al je behang vragen hebben onze specialisten een deskundig antwoord. Je kunt na een gesprek met onze klantenservice specialisten dus snel aan de slag gaan met je behangklus.