• Lorem ipsum

Pip behang

Toon:
Toon:

Pip behang

Wanneer je een ruimte gaat behangen heb je ongelooflijk veel keuzes die je moet maken en knopen die doorgehakt moeten worden voor en tijdens het behangen. Ga ik alle muren behangen of maar één of twee? Welke behang kies ik? Past dit behang bij het interieur en ga zo maar door. 

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze zetten we op onze speciale categoriepagina’s verschillende soorten behang in de spotlights. Zo kom je in een mum van tijd meer te weten over een bepaald behangpatroon en weet je of dit behang geschikt is voor jouw project. Deze keer leggen we de focus op pip behang.

Wat is pip behang?

Fans van pip behang weten natuurlijk al lang wat ze met dit behang kunnen bereiken qua sfeer en look, maar we kunnen het ons ook goed voorstellen dat je letterlijk nog nooit van pip behang hebt gehoord. Pip behang wordt gemaakt door de Pip Studio samenwerking met Eijffinger en is de laatste jaren uitgegroeid tot een absolute trend in de behangwereld. Overigens is het goed mogelijk dat de term ‘pip’ wel degelijk een belletje bij je doet rinkelen, maar dat je niet meteen aan behang denkt. Dat kan komen omdat de Pip Studio naast behang nog veel meer voor je in petto heeft zoals kleding, servies en woonaccessoires.

Behang pip staat bekend om de vrolijke kleuren en dat houdt in dat je met Pip behang veel positiviteit in een ruimte kunt realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een leuke kinderkamer, maar ook aan andere ruimtes die wel iets positiefs kunnen gebruiken. 

Is Pip behang geschikt voor mijn behangklus?

Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om goed de ruimte in je op te nemen waarin je wil gaan behangen. Pip behang is namelijk vrolijk en heeft daarnaast ook veel vrolijke en soms drukke prints die dus echt een stempel drukken op een ruimte. Houd hier goed rekening mee als je van plan bent om Pip behang te gaan kopen. Ga je de slaapkamer van je dochtertje van vier behangen en staat deze kamer al vrij vol met allerlei accessoires en speelgoed? Dan is het aan te raden om voor een niet overdreven drukke print te kiezen. 

Pip behang kan bijvoorbeeld druk ogen vanwege de hoeveelheid bloemetjes en vlinders, maar de Pip Studio heeft ook behang met maar twee kleuren een streeppatroon.

Welke soort behang is Pip behang?

Zoals je ongetwijfeld weet zijn er veel verschillende soorten behang in omloop. Deze soorten hebben niets te maken met de prints, maar wel met het materiaal waarvan het behang zelf is gemaakt. Binnen de wereld van behang zijn er namelijk een aantal soorten die allemaal hun eigen eigenschappen hebben zoals: 

Pip behang valt onder de categorie vliesbehang en wordt ook wel snelbehang genoemd. Die laatste term laat meteen één van de voordelen van deze behangsoort zien. Pip behang is namelijk gemakkelijk aan te brengen en je hoeft dus echt geen doorgewinterde professional of een ervaren behanger te zijn om met Pip behang aan de slag te gaan. De term ‘vlies’ heeft te maken met de toplaag van het behang die vaak is gemaakt van vinyl of papier. Vliesbehang is daarnaast een stuk sterker dan het klassieke behang van papier. 

Pip studio behang 

Pip studio behang is ontstaan door Catherina, Catharina werd door haar broers "pip" genoemd. Pip studeerde aan de Academie van Schone Kunsten en is daarna op haar eigen zolder een studio begonnen. En nu zie je het waarschijnlijk al aankomen, deze studio noemde ze "Pip studio". Al die fantastische creaties van Pip door het karakter van Pip. Met oog voor detail en van de gewone dingen in het dagelijks leven maakt Catharina kleurrijke creaties. Doordat ze subtiele kleuren en toegevoegde elementen gebruikte zorgt ze voor een waanzinnig mooie dessins. Met Pip studio behang creëer je een sfeervolle uitstraling in je ruimte.  

Kinderbehang

Pip behang is makkelijk te herkennen aan de vrolijke kleuren en prints waardoor de Pip Studio erin is geslaagd om een heel herkenbare behangsoort op de markt te brengen. Vind je Pip behang leuk, maar ben je van mening dat het nét niet is wat je zoekt voor jouw behangproject? Kijk dan eens rond in onze kinderbehang sectie. 

Deze categorie schuurt vrij dicht tegen Pip behang aan omdat ons kinderbehang ook vrolijkheid uitstraalt en zoals de naam al zegt geschikt is voor kinderkamers en andere ruimtes die je graag een positieve vibe mee wil geven. We hebben stoere prints voor je, bijvoorbeeld met auto’s, maar ook wat rustigere prints die wellicht meer geschikt zijn voor meisjeskamers. 

Kortom, we hebben enorm veel voor je in petto. Snuffel online eens rond in de webshop van De Verfzaak en laat je inspireren!

Passend advies van De Verfzaak

Ben je van plan om aan de slag te gaan met Pip behang? Dan is de kans groot dat je tijdens de voorbereiding, of misschien wel tijdens het behangen, op een aantal vragen stuit waarop je zo 1-2-3 het antwoord niet weet. Om met een fijn gevoel aan jouw behangklus te beginnen, is het wel zo fijn dat je precies weet hoe je jouw project aan gaat pakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Hoeveel behang heb ik eigenlijk nodig?
  • Wat zijn de ideale omstandigheden om te behangen?
  • Welke benodigdheden heb ik naast behang nog meer nodig?

Voor de antwoorden op deze en al die andere aan behang en verf gerelateerde vragen staat onze klantenservice voor je klaar. Spreek één van onze specialisten aan in een filiaal van De Verfzaak, bel ons even of stuur een e-mail. We doen er alles aan om je passend advies te geven zodat je met vertrouwen aan de gang kunt!