• Lorem ipsum

Olieverf

Toon:
Toon:

Olieverf

Zoals je weet is de wereld van schilderen en de verschillende soorten verf die worden gebruikt ongelooflijk groot. Dat betekent wél dat er voor elke klus verf beschikbaar is waarmee je prachtige resultaten neerzet. In de online webshop én in onze filialen vind je ook veel verschillende soorten verf die vooral voor creatieve doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ecoline. Een van die soorten is olieverf. 

Met olieverf maak je prachtige schilderijen en en kun je door middel van verschillende technieken ongelooflijk mooie creaties maken. Ben je van plan om schilderen als hobby op te pakken en wil je graag meer weten over het werken met olieverf? Of heb je al vaker met olieverf gewerkt, maar ben je alsnog benieuwd naar de mogelijkheden? Dat komt goed uit! Op deze pagina hebben we alle relevante informatie voor je verzameld.

Wat is olieverf?

Wanneer je als hobby schilderen hebt, zijn er letterlijk tientallen mogelijkheden die je hebt om deze hobby uit te voeren. Van mooie aquarellen maken tot klassiek schilderen met een schildersezel en een palet vol verf. En van zelf kleuren mengen tot het experimenteren met verrassende technieken. Als je houdt van het klassieke schilderen, is de kans groot dat je in olieverf precies vindt wat je zoekt. Met olieverf beschik je over een verfsoort die je zowel dik als dun aan kunt brengen en over een soort waarmee je makkelijk kunt mengen.

Maar wat is olieverf precies? Olieverf is een mengsel van pigment en lijnolie. Deze lijnolie wordt gewonnen uit vlas. Het mengsel van deze twee producten zorgt voor een vrij dikke pasta die makkelijk aan te brengen is. Opvallend aan het mengproces is dat de wijze waarop olieverf wordt gemaakt al eeuwen hetzelfde is. Dit gaat zelfs terug tot de 14e eeuw. Gedurende de eeuwen is het proces van olieverf maken uiteraard geperfectioneerd, maar aan de basis is niets veranderd. 

Olieverf van Royal Talens

Het proces van het maken van olieverf is al eeuwenoud en daarom is het geen verrassing dat er bedrijven zijn die al tientallen jaren aan de top staan als het gaat om het ontwikkelen en produceren van olieverf. Een van die bedrijven die is uitgegroeid tot een absolute autoriteit binnen de wereld van (olie)verf is Royal Talens. Dit bedrijf werd al in 1889 opgericht in Apeldoorn en is er sindsdien in geslaagd om de markt veroveren met verschillende soorten verf zoals olieverf, aquarelverf en spray paint, maar ook kleurpotloden en viltstiften die onder het merk Bruynzeel op de markt worden gebracht. 

Het merk van Royal Talens dat garant staat op het gebied van olieverf is Van Gogh. In de webshop van De Verfzaak vind je veel tubes met een inhoud van 40 ml in veel verschillende kleuren. Van de ‘standaard’ kleuren tot de meest verrassende kleuren zoals quinacridoneroze, zinkwit en groene aarde. Laat je verrassen door het aanbod van Van Gogh en experimenteer met de mooiste kleuren. Van Gogh heeft alles in huis om jouw creaties een nieuwe dimensie te geven.

Olieverf kopen bij De Verfzaak

Wanneer je een project voor ogen hebt, zie je de verschillende kleuren vanzelf verschijnen. In het assortiment van Van Gogh vind je dan vast en zeker wat je nodig hebt. Toch is het slim om op voorhand ook onderzoek te doen naar het mengen van kleuren. Het is immers zonde om veel verschillende tubes olieverf te kopen die je misschien maar één keer gebruikt, terwijl je sommige kleuren wellicht zelf ook kunt mengen. Weet je niet precies of dit voor jouw project mogelijk is? Neem dan contact op met de klantenservice.

Passend advies van De Verfzaak

Ben je van plan om voor het eerst aan de slag te gaan met olieverf, of ben je op zoek naar specifiek advies voor jouw project? Dan is het fijn om te weten dat onze specialisten voor je klaar staan om je te helpen bij het uitvoeren van jouw hobby. Wanneer je op het punt staat om olieverf te kopen kunnen er veel vragen bij je naar boven komen en dat geldt ook voor het moment dat je daadwerkelijk een slag gaat. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals: 

  • Hoe lang kan ik met een tube olieverf doen?
  • Kan ik olieverf lang bewaren nadat ik de tube heb geopend?
  • Hoe meng ik een bepaalde kleur?

Voor deze en al die andere vragen over olieverf kun je bij ons terecht. Maar óók voor al die andere aan verf en behang gerelateerde vragen staan we voor je klaar. Samen met jou bekijken we je situatie en komen we tot een oplossing. Bezoek bijvoorbeeld één van onze filialen. Op die manier heb je de mogelijkheid om twee vliegen in één klap te slaan. Je bent in de gelegenheid om olieverf en overige accessoires in te kopen én om een specialist aan te spreken om advies te vragen. 

Uiteraard is het mogelijk om lekker thuis op de bank een bestelling te plaatsen in de webshop van De Verfzaak. Heb je wel behoefte aan passend advies? Dat kan! Bel of mail onze klantenservice dan even en stel je vragen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste verf koopt en ga je daarna met een positief gevoel aan de gang.