• Lorem ipsum

Aquarelverf

Toon:
Toon:

Aquarelverf

Wellicht komt aquarelverf je bekend voor terwijl je er de laatste jaren helemaal niet mee hebt geschilderd. En misschien komt dat dan omdat je er in je jeugd wél mee hebt geverfd. Aquarelverf wordt namelijk veel door kinderen gebruikt, maar uiteraard ook door volwassenen omdat je er prachtige creaties mee kunt maken. Op deze pagina leggen we je uit wat aquarelverf precies is en geven we je een kijkje in het assortiment. Zo weet je meteen welke aquarelverf je kunt kopen en of deze verfsoort überhaupt geschikt is voor jouw project. 

Wat is aquarelverf?

Zoals de naam al doet vermoeden heeft aquarelverf veel met water (aqua) te maken. Aquarelverf is simpel gezegd een mengsel van relatief veel water en pigment. Dit is ook meteen de reden waarom er kinderen vaak lekker mogen kliederen met deze verfsoort. Door de grote hoeveelheid water is aquarelverf namelijk makkelijk uit de kleren te wassen.

Aquarelleren, zoals we het schilderen met aquarelverf ook wel noemen, is een techniek waarmee de beginners én de gevorderden goed uit de voeten kunnen. Het schilderen met aquarelverf is niet moeilijk, maar het kan wel even duren voordat je precies datgene creëert dat je voor ogen hebt. 

Zo schilder je met aquarelverf

Wanneer je na jaren weer eens aan de gang gaat met aquarelverf is het misschien verstandig om je eerst even in te lezen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en haal je meer plezier uit het schilderen zelf. Doordat aquarelverf voor een groot deel uit water bestaat is het oppassen geblazen. Hierdoor mengt de verf zich relatief makkelijk met andere kleuren en daardoor kan het lastig zijn om dit te voorkomen als je bijvoorbeeld een geel vlak naast een rood vlak wil schilderen. 

Dit overlopen kan overigens ook in je voordeel werken aangezien het voor prachtige effecten zorgt. Wil je voorkomen dat jouw kleuren zich mengen? Probeer dan de nat-in-droog techniek. Met deze techniek laat je eerst een laagje drogen voordat je met de volgende kleur aan de gang gaat. Aquarelverf droogt vrij snel dus wachten op het drogen kost je weinig tijd. 

Wanneer je van plan bent om te gaan aquarelleren adviseren je om gebruik te maken van speciaal aquarelpapier. Hiermee bereik je het beste eindresultaat.

Van Gogh aquarelverf

De ervaren schilders hebben wellicht al van het verfmerk Van Gogh gehoord, maar wanneer je net begint met aquarelleren is dit merk misschien nieuw voor je. Van Gogh valt onder de hoede van het moederbedrijf Royal Talens uit Apeldoorn. Royal Talens heeft het ontwikkelen van verschillende soorten verf tot een kunst verheven. Dochterondernemingen zoals Van Gogh specialiseren zich vaak in een paar verfsoorten. In het geval van Van Gogh gaat het om aquarelverf, acrylverf, pastels en olieverf. Aquarelverf van Van Gogh is kwalitatief indrukwekkend en zal je zeker niet teleurstellen.

Aquarelverf kopen bij De Verfzaak

Wil jij graag aquarelverf kopen bij De Verfzaak, maar weet je niet precies welke verf je nodig hebt of heb je nog een paar andere vragen? Spreek dan één van onze specialisten aan in één van onze acht filialen of neem contact op met de klantenservice. Zo weet je zeker dat je de juiste verf in huis haalt voor jouw project.