• Lorem ipsum

Acrylverf

Toon:
Toon:

Acrylverf

Voor het kopen van acrylverf ben je bij De Verfzaak eveneens aan het juiste adres. Wanneer je aan verf denkt, denk je wellicht meteen aan het schilderen van een slaapkamermuur of het verven van een buitenmuur. Maar voor acrylverf kopen zit je bij onze webshop ook goed. Acrylverf, dat ook wel polymeerverf wordt genoemd, wordt vaak voor creatieve doeleinden gebruikt. Op deze pagina vertellen we je meer over acrylverf waterbasis en maak je kennis met ons uitgebreide assortiment.

Wat is acrylverf?

Om die vraag te beantwoorden moeten we even de technische kant van de verf belichten. Acrylverf bestaat uit verschillende pigmentlagen met acryl, een kunststof polymeerhars. Deze verf heeft als belangrijke eigenschap dat de droogtijd extreem kort is. Hierdoor valt acrylverf uitermate goed in de smaak bij schilders omdat je in een relatief korte tijd lagen over elkaar kunt schilderen om zo tot je gewenste eindresultaat te komen. Daarnaast kun je acrylverf waterbasis makkelijk verdunnen en gebruiken op veel verschillende ondergronden: van het klassieke papier en doek tot hout- en aardewerk. Kortom, acrylverf is voor zowel de geoefende schilder als de beginner een verfsoort waarmee je goed uit de voeten kunt.  

Eigenschappen van acrylverf

Met de relatief korte droogtijd van acrylverf hebben we één van de bekendste eigenschappen van deze verf genoemd. Deze korte droogtijd brengt zoals gezegd veel voordelen met zich mee. Je kunt snel verschillende lagen snel over elkaar heen schilderen zodat je een kleur kunt versterken of juist mengen met een andere kleur. Let op: acrylverf zal na het drogen iets donkerder ogen dan op het moment dat je het aanbrengt. 

Acrylverf heeft als fijne eigenschap dat invloeden van buitenaf zoals vocht, warmte en licht weinig tot geen invloed hebben op de kwaliteit van de verf. Mede hierdoor wordt acrylverf waterbasis vaak gebruikt voor schilderijen. 

Eerder gaven we aan dat je makkelijk lagen over elkaar heen kunt schilderen. Dit komt mede door het feit dat acrylverf niet doorschijnend is. Met andere woorden: je kunt met gemak lichte kleuren over donkere kleuren heen schilderen.

Amsterdam acrylverf

Een van de grootste producenten van acrylverf is Royal Talens. Dit Nederlandse bedrijf werd al in 1899 opgericht in Apeldoorn en richtte zich in eerste instantie op het vervaardigen van producten als vulpeninkt, schrijfmachinelinten, carbonpapier en andere kantoorartikelen. Acrylverf kopen van Royal Talens is altijd een goede keuze. 

Later specialiseerde Royal Talens zich op kunstschildersverf en na die switch slaagde het bedrijf erin om uit te groeien tot één van dé producenten van acrylverf. Onder de hoede van Royal Talens werden veel verschillende merken in het leven geroepen. Zo ontstond Amsterdam acrylverf. Amsterdam acrylverf is de tak binnen Royal Talens die zich bezighoudt met de productie van acrylverf, markers, spray punt en verschillende hulpmiddelen.

In de online shop van De Verfzaak vind je veel verschillende producten van dit kwalitatief hoogstaande merk. Zo krijg je een goed beeld van wat Amsterdam acrylverf voor je kan betekenen en dat maakt het makkelijk wanneer je acrylverf wil kopen.