• Lorem ipsum

Kurk behang

Toon:
Dutch Wallcoverings Exposed Warehouse EW1101
Dutch Wallcoverings Exposed Warehouse EW1101
Met Dutch wallcoverings Exposed Warehouse EW1101 kurk geeft u uw kamer een gloednieuwe uitstraling. Dit vliesbehang is duurzaam en na het inlijmen van de kale muur gemakkelijk aan te brengen.
  22,95
  Toon:

  Kurk behang

  Wat is kurk behang en hoe ziet behang gemaakt van kurk eruit?

  Kurk behang is een soort behang dat daadwerkelijk gemaakt is van het materiaal kurk. Door de natuurlijke eigenschappen heeft kurk behang van zichzelf al een mooie structuur, waarbij er veel variaties zijn in de dichtheid van de kurk. Hoe meer samengeperst, hoe fijnmaziger de structuur in het behang. Kurk behang voelt egaal en glad aan, zelfs wanneer het materiaal grof is samengeperst.

  Kurk behang herken je door haar vele bruintinten met zwarte of donkerbruine naden. Er is donkerkleurig kurk behang, maar ook lichtkleurig (beigeachtig). Tevens kun je kiezen voor een duidelijk zichtbare structuur erin of niet. Er is namelijk ook kurk behang met grove vlekken of lijnen erin. Bij het oriënteren naar dit type behang dien je dus rekening te houden met: kleurtinten, licht of donker, grof of fijn en de zichtbare structuur (het natuurlijke design).

  Wat is kurk behang ideaal voor mijn interieur?

  Het mooie aan kurk behang is dat het een natuurlijk product is met een natuurlijke uitstraling. Het is geen type behang waarvan het design beïnvloed is, want het materiaal is zoals het is. Kurk is gemaakt van de bast van een boom. Nadat de schors van de boom eraf is gehaald, wordt het gezuiverd middels koken. Daardoor wordt het materiaal elastisch en kan het gemakkelijk worden samengeperst tot platen. Van dunne platen kan dan kurk behang worden gemaakt.

  Kurk behang is toepasbaar bij verschillende ruimtes. Het is snel aan te brengen op muren en wanden en heeft naast een prachtige natuurlijke uitstraling ook een functionele eigenschap. In kurk kun je namelijk gemakkelijk punaises prikken. Thuis is dit behang erg leuk in een meisjes- of jongensslaapkamer om tekeningen, foto’s of kleine accessoires aan op te hangen. In bedrijfspanden kan kurk behang prima als prikbord of brainstormwand dienen.

  Kurk behang bij De Verfzaak

  De mogelijkheden met kurk behang zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een volwassen slaapkamer of de woonkamer, waar je een muur in een handomdraai omtovert tot fotomuur of moderne design wand met speelse elementen erin geprikt. Of wat dacht je van de keuken of het toilet? Daar kan het zelfs een praktische functie hebben om bijvoorbeeld notitieblaadjes aan op te hangen. Ben jij getriggerd door deze kurk toepassingen of heb je vragen? Stel ze aan onze klantenservice!