• Lorem ipsum

Retro behang

Toon:
Toon:

Retro behang

Wanneer je een bepaalde ruimte een compleet nieuwe look wil geven kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Zoals je weet verkopen we bij De Verfzaak ongelooflijk veel verf van de topmerken, zodat je voor elke ondergrond en voor elke ruimte verf vindt die je nodig hebt. 

Maar wat dacht je van de ruimte opnieuw of voor de eerste keer behangen als je op zoek bent naar een nieuwe look of bepaalde sfeer? 

Behangen is een relatief snelle manier om bijvoorbeeld een slaapkamer helemaal als nieuw te laten ogen. Een van de mogelijkheden die je hebt als je op zoek gaat naar nieuw behang, is kiezen voor retro behang.

Wat is retro behang?

Retro behang is érg retro, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Officieel staat retro voor: het teruggrijpen van producten en ontwerpen uit het verleden. Denk bijvoorbeeld in het algemeen aan kleding die ineens weer helemaal ín is of modellen van auto’s die zo uit het verleden zouden kunnen komen. Met het inrichten van je huis heb je ook de mogelijkheid om de tijd van de jaren 60, 70 en 80 terug te halen met bepaalde elementen zoals meubels, lampen en andere attributen. Het gebruik van retro behang is hier dus ook geschikt voor.

Maar hoe ziet retro behang er dan uit? Het is lastig om dat met één woord te omschrijven. Dit komt omdat retro behang er op veel verschillende manieren uit kan zien. Zo kan retro behang in feite een effen kleur zijn die je terug doet denken aan het verleden omdat die bepaalde kleur destijds veel werd gebruikt. Ook zijn er verschillende behang prints die echt retro uitstralen. Een voorbeeld hiervan is dit retro behang van Dutch Wallcoverings waarop oude auto’s brommers te zien zijn.

Wat is het verschil met andere soorten behang?

Qua print van retro behang zelf zit er geen verschil tussen retro behang en ‘gewoon’ behang. Retro behang heet dus puur zo vanwege de kleur of print. Wel is het zo dat de productlijnen van verschillende behangmerken anders aan kunnen voelen, maar dat zal je niet als een verrassing in de oren klinken. Het schilderen met verf van Sikkens zal ook net iets anders aanvoelen dan het schilderen met verf van Sigma

Tip: De soorten behang nemen wél aparte eigenschappen met zich mee. Enkele voorbeelden van verschillende soorten behang zijn: renovlies behang en glasvezel behang

Retro jaren 70 behang  

Wie denkt aan de retro jaren 70 behang denkt aan funky dessins, grote patronen en de kenmerkende warme kleuren zoals bruin of oranje, groen en felroze. Als je een uitgesproken persoon bent, met een passie voor discomuziek of iemand die wel van hippie stijl houdt. Retro jaren 70 behang is niet voor iedereen, maar wel voor mensen die ervan houden om wat risico te nemen met kleuren en met onmogelijke geometrische structuren.   

Welk retro behang past bij mij?

Je zult het vast wel herkennen: je hebt een mooi behang uitgekozen, maar twijfelt of het bij jou thuis wel zo mooi zal staan. Hoe weet je nu zeker dat je de juiste keuze maakt? In het geval van retro behang kan dit eveneens lastig zijn omdat sommige prints druk ogen. Het is natuurlijk onmogelijk om 100% zeker te zijn van je zaak, maar je kunt er wel voor zorgen dat je met een positieve mindset gaat behangen omdat je er heel zeker van bent dat het door jou gekozen behang goed zal staan.

Dit doe je door je goed voor te stellen in welke ruimte je gaat behangen en op welke muren het behang wordt aangebracht. In een slaapkamer van een kind van 7 vol speelgoed in allerhande kleuren zal een druk behang wellicht net ‘over the top’ zijn omdat je zo de drukte en chaos versterkt, terwijl het drukke behang in een ruimte zonder veel verschillende kleuren en met relatief weinig meubels weer totaal anders zal ogen. Probeer hier rekening mee te houden als je op zoek gaat naar nieuw behang.

Daarnaast is het belangrijk om het juiste type behang te kiezen. Wil je het behang bijvoorbeeld later over kunnen schilderen? Moet het een afwasbaar behang zijn omdat er een grote kans is dat het van tijd tot tijd vies wordt? Ga je behangen in een vochtige ruimte? Tijdens het beantwoorden van deze en een aantal andere vragen wordt precies duidelijk wat je van je behang verwacht. Het zou immers zonde zijn om een prachtig retro behang in de keuken te plaatsen, terwijl het behang zelf niet makkelijk schoon te maken is. Enkele voorbeelden van verschillende soorten behang zijn: renovlies behang en glasvezel behang.

Op zoek naar passend advies?

Wanneer je van plan bent om retro behang te gaan kopen kan het zo zijn dat je tijdens dat proces en zelfs nadat je het retro behang in huis hebt gehaald tegen enkele vragen aanloopt waarop je het antwoord graag wil weten. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Hoeveel rollen retro behang heb ik nodig?
  • Wat heb ik nog meer nodig als ik ga behangen?
  • Wat zijn de ideale omstandigheden voor het behangen?
  • Hoe lang moet ik het geheel laten drogen?

Als je in het verleden al vaker hebt behangen weet je vast hoe je te werk moet gaan, maar voor de wat minder ervaren behangers is het fijn om te weten dat we bij De Verfzaak voor je klaar staan om je te helpen. Bezoek één van onze vele filialen. Op die manier heb je de mogelijkheid om retro behang te kopen én om al je vragen te laten beantwoorden door één van onze specialisten. Ben je van plan om jouw retro behang in de webshop van De Verfzaak te bestellen, maar heb je wel behoefte aan passend advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt de klantenservice bellen of bereiken via e-mail.