• Lorem ipsum

Wat is het verschil tussen glasvezelbehang, renovliesbehang, vliesbehang en glasweefselbehang?

16 Jan 2020

Al deze behangsoorten hebben één gezamenlijk doel: het egaliseren van muren die scheurtjes of andere oneffenheden bevatten die je wilt bedekken. Hierdoor wordt de muur weer mooi egaal. Daarna kun je de muren verven of behangen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de muren te laten stucen, maar wanneer je kiest voor één van deze behangsoorten dan bespaar je niet alleen kosten. Je zorgt er ook nog eens voor dat je muren extra worden beschermd én je voorkomt bovendien een zuigende werking. Dat laatste is weer een voordeel wanneer je recent gestucte muren wilt gaan verven.

 

Glasvezelbehang vs glasweefselbehang

Om het verschil tussen deze vier behangsoorten verder te verduidelijken is het belangrijk om te weten dat glasweefselbehang een andere benaming is voor glasvezelbehang. Doorgaans wordt de term glasvezelbehang gebruikt. Deze behangsoort kenmerkt zich door de patronen die zijn aangebracht op het behang. Zo heb je bijvoorbeeld glasvezelbehang met een visgraat en met een blokjespatroon. Het voordeel van glasvezelbehang ten opzichte van vliesbehang (renovlies en glasvliesbehang) is dat deze soort ook geschikt is voor niet egale muren. Renovliesbehang en glasvliesbehang bevatten geen patroon en zijn dus glad. Hierdoor kun je dit behang naast verven naderhand met behang bedekken.

 

Glasvliesbehang vs renovliesbehang

Glasvliesbehang is net als renovliesbehang scheuroverbruggend waardoor je muren weer strak worden. Ten opzichte van renovliesbehang is glasvliesbehang minder makkelijk te verwijderen en minder sterk dan renovlies. Hierdoor heeft renovliesbehang de laatste jaren aan populariteit gewonnen.

Of je nu kiest voor glasvezelbehang, renovliesbehang of glasvliesbehang: bij De Verfzaak ben je aan het juiste adres. Laat je adviseren door onze specialisten wanneer je niet precies weet welke soort of uitvoering bij jouw situatie past. Naast het soort behang zijn er namelijk nog een aantal punten waarmee je rekening dient te houden. Het behang is namelijk beschikbaar in verschillende diktes. De mate van oneffenheden op de ondergrond bepaalt welke dikte geschikt is voor jouw muren. Daarnaast moet je jezelf afvragen of je kiest voor voor geschilderd of voor niet-geschilderd behang. Kies je voor voor geschilderd behang dan scheelt dat weer verf.