• Lorem ipsum

Hoe behangen met vliesbehang?

8 Mei 2019

Waarom behangen met vliesbehang eenvoudig is

Vliesbehang wordt ook wel eens smartpaper of snelbehang genoemd omdat het behangen met vliesbehang snel gaat en dat u na het behangen met vliesbehang dit ook weer snel kunt verwijderen. U hebt bij het behangen met vliesbehang geen behangtafel nodig omdat er geen inweektijd nodig is en direct op de muur gezet kan worden. Doordat de structuur veel sterker is dan gewoon behang, komt inscheuren dan ook nagenoeg niet voor. Hierdoor is behangen met vliesbehang ook een goede keuze wanneer u te maken hebt met lastige muren: haarscheurtjes worden uitstekend afgedekt en uiteindelijk worden deze onzichtbaar. Bovendien is behangen met vliesbehang ontzettend fijn omdat:

  • er eenvoudig overheen geschilderd kan worden. Lees ook: Behang schilderen: hoe doe ik dat?
  • het behang achteraf ook droog en eenvoudig verwijderd kan worden.

Hoe u moet behangen met vliesbehang

Doorschijnen

Lichte kleuren vliesbehang schijnen altijd meer of minder door. Sterke kleurcontrasten in de ondergrond kunnen daardoor zichtbaar worden. Wilt u dat eenvoudig oplossen? Schilder de muren dekkend met een muurverf voordat u gaat behangen.

Voorsnijden

Voorsnijden is niet nodig. Je kunt met het behang op de muur schuiven totdat het patroon netjes aansluit. Hierdoor kun je het behang ook niet verkeerd afsnijden!

Plaksel

Behangen met vliesbehang vergt een speciale plaksel. Meestal volstaat Perfax Roll-on voor vliesbehang, maar soms adviseren we om uiteenlopende redenen een andere kwaliteit. Bij een verfdetailhandel weet de vakman welk soort behangplaksel het beste te gebruiken is bij behangen met een vliesbehang.

Insmeren

U kunt het beste het plaksel aanbrengen met een speciale behangplakroller: dit zorgt voor minder spetters en een gelijkmatig verdeelde lijmlaag:

  • De lijm brengt u direct aan op de muur
  • Breng de lijm circa 10cm breder aan dan de te plakken baan behang
  • Plak vervolgens de baan behang in de natte lijmlaag
  • Breng vervolgens de volgende baan lijm aan
  • Plak de volgende baan
  • enz...

Behangen met vliesbehang is wat dat betreft anders dan behangen met ‘gewoon behang’.

Het behangen met vliesbehang

Start met het zetten van een loodlijn op de ondergrond die geplakt gaat worden. Gebruik hiervoor een waterpas of een schietlood. Breng de lijm aan en begin hoog aan de bovenkant van de ingesmeerde muur en druk het behang stevig aan totdat het vast zit. Rol het behang vervolgens verder uit terwijl u de strook ondertussen goed aandrukt. Uitstekende flappen ten slotte aanduwen en afwerken met een scherp afbreekmes. Met een schietlood of waterpas kunt u vervolgens zien of het behang nauwkeurig recht geplakt is. Hierna gaat u verder met de volgende baan. Stoot deze netjes tegen de eerste baan en zorg ervoor dat de naden netjes sluiten.

Extra tip!

Voor het aandrukken van het vliesbehang kunt u ook gebruik maken van een speciale roller. Waar u die bestelt? Bij De Verfzaak natuurlijk! Overtollige lijm met een vochtige spons of doek weg deppen. Niet vegen, want dat verdeeld de lijm allen maar en dat zorgt achteraf voor vlekken. Lees ook: Er zit een witte waas over het behang. Wat is dat?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »