• Lorem ipsum

Keuken schilderen: welke kleur en welke verf kan je gebruiken?

18 Oct 2022

De keuken is het hart van het huis. Het is daarom belangrijk dat er in een keuken een fijne sfeer hangt en het een plek is waar je je kan ontspannen. De keuken zelf is natuurlijk erg bepalend voor de sfeer, maar de kleur van de keuken en de muren zijn minstens zo belangrijk! In dit blogartikel lees je meer over je keuken schilderen!

Met welke kleur ga je je keuken schilderen?

Kleur bepaalt de sfeer van een ruimte. Wat voor kleuren passen er in de keuken? Een keuken mag elke kleur hebben, zolang jij het maar eens bent met je keuze. Hieronder hebben wij een paar trendkleuren op een rij gezet, maar ga vooral af op jouw eigen gevoel!

  • Trendkleur 1: Natuurlijk groen

Ooit gehoord van de kleur Olive Sprig? Deze kleur is verkozen tot Kleur van het Jaar 2022. Olive Sprig is een grijsgroene kleur die staat voor de groei en veerkracht van de natuur. Deze kleur kan je ruimte laten opfleuren en maakt een warme, harmonieuze plek van je huis. Je keuken schilderen met deze kleur is zeker mogelijk!

  • Trendkleur 2: Stijlvol zwart

Hoewel de kleur zwart de afgelopen jaren aan populariteit wint, blijft het een gewaagde keuze. Wat wel in het voordeel van zwart werkt is dat het met vele kleuren te combineren is en dat het zorgt voor een chique uitstraling. In combinatie met een goede verlichting en passende accessoires creëer je een luxe sfeer voor in je keuken.

  • Trendkleur 3: Rustgevend blauw

Je keuken schilderen kan natuurlijk ook met een rustgevende kleur, bijvoorbeeld blauw. Blauw verkoelt en geeft je een ontspannen gevoel. Neem bijvoorbeeld de Histor Symmetry: deze blauwgrijze kleur heeft een marineblauwe ondertoon.

  • Trendkleur 4: Kleur van het Jaar 2023

Speel alvast in op de trends van komend jaar met de Kleur van het Jaar 2023 Vining Ivy. Deze blauwgroentint kan enerzijds kalmeren en voor sereniteit zorgen, terwijl het anderzijds een energieke kleur is. Deze kleur is geïnspireerd door de natuur en je kan daarom ook gaan voor een aardsere uitstraling.

Met de hierboven beschreven mogelijkheden zit er voor jou vast en zeker een kleur tussen waarmee jij je keuken kan verven. Mocht je nu een kleur gezien hebben, maar twijfel je nog of deze kleur daadwerkelijk bij je past? Ga dan voor een Histor Kleurtester! Met een kleurtester zie je in één oogopslag of een kleur past op jouw muur. Gemakkelijk van de muur af te halen, te verplaatsen en testbaar op iedere plek.

Met welk product ga je je keuken schilderen?

Nadat de kleur is bepaald, moet je op zoek naar het beste product voor je keuken te schilderen. Welk product kan je het beste in de keuken gebruiken? Eigenlijk hangt dit af van het eindresultaat waar je naar op zoek bent. Ga je voor goede kwaliteit of voor een professioneel uitziende keuken? Hieronder staan enkele producten uit de categorie keukenverf uitgelicht.

Met Histor Monodek Clean maak je jouw muren makkelijk schoon en blijft de verf mat na het schoonmaken. Geen stress om vlekken dus! Ga je toch voor professionele kwaliteit? Kies dan voor Sigma Pearl Clean Matt! Deze muurverf is beoordeeld met schrobklasse 1 en reinigbaarheidsklasse 1. Dit houdt in dat de kwaliteit van de verf ook na veel schoonmaakbeurten gewaarborgd blijft.

Daarnaast is het ook belangrijk een complementaire verf te kiezen voor het verven van je keukenkastjes. Je keuken schilderen bestaat tenslotte niet alleen uit het verven van de muur. Kies Histor Perfect Finish Keukenkastjes Lak om verzekerd te zijn van goede kwaliteit. Deze keukenverf is ook nog eens reukarm. Ga je liever voor een professionele kwaliteit die tegen een stootje kan en het hout beschermt tegen huidvet? Kies dan voor de Sigma S2U Nova lakken.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blogartikel over keuken schilderen wat inspiratie opgedaan die je verder helpt in je keuzeproces. Mocht je nu vragen hebben over keukenverf, dan adviseren we je contact op te nemen met onze verfspecialisten. Zij kunnen je extra advies geven zodat het schilderen van je keuken een stuk eenvoudiger gaat. Bel of stuur een e-mail naar onze klantenservice voor meer informatie.