• Lorem ipsum

Schimmelwerende verf: wat doet het?

5 Apr 2022

Niemand wil schimmel in huis. Er zijn een tal van mogelijkheden om schimmel te voorkomen, maar heb je ook al eens aan schimmelwerende verf gedacht? Deze speciale verfsoort is gemaakt om je ondergrond te beschermen tegen allerlei vormen van schimmel. In dit blogartikel lees je alles over schimmelwerende verf.

Wat doet schimmelwerende verf?

De belangrijkste vraag van allemaal is natuurlijk: wat doet deze verfsoort precies tegen schimmels? Kortgezegd zorgt deze muurverf er niet voor dat de schimmels worden gedood, maar er voor zorgt dat de voedingsbodem voor schimmels verdwijnt. Daardoor is het voor schimmels niet mogelijk om op de plekken te komen en zich te nestelen.

Het is mogelijk om schimmelwerende verf aan te brengen in de badkamer, maar ook in andere ruimtes (keuken, woonkamer, slaapkamer).

Hoe breng je schimmelwerende verf aan?

Schimmelwerende verf breng je in principe niet anders aan dan andere muurverven. Je zorgt dat de ondergrond schoon is (stof- en vetvrij), brengt de muurverf aan en laat de verf drogen totdat het gebruiksklaar is.

Kun je over schimmel verven?

Het is zeker mogelijk om over schimmel te verven, maar wel op een aantal voorwaarden. Heb je in het verleden last gehad van schimmel in de badkamer óf de muur of zit de schimmel er nog steeds? Zorg dan eerst dat je het oppervlak goed reinigt en alle schimmeldeeltjes verwijdert.

Je begint met de ondergrond vetvrij te maken door middel van een ontvetter en de loszittende schimmeldeeltjes te verwijderen met een plamuurmes. Tip: doe ook een mondkapje op en trek handschoenen aan, want schimmel is heel slecht voor je gezondheid.

Daarna ga je verder met het verwijderen van de overige schimmelplekken. Soda is het milieuvriendelijkste middel om schimmel te verwijderen. Los circa 6 gram soda op in een emmer met 1 liter water. Gebruik een harde borstel, doop deze in de emmer en wrijf over de gebieden waar de schimmel zich bevindt. Voor de voegen kun je een tandenborstel gebruiken. Laat een paar uur intrekken en spoel na met schoon water. Alsnog schimmel zichtbaar? Herhaal het proces opnieuw.

Last van hardnekkige schimmel? Dan is bleekmiddel de tweede optie. Meng 25 ml bleekmiddel met 1 liter water. Gebruik je mengsel in combinatie met een spons (zachtjes deppen) of een plantenspuit. Laat het daarna even drogen. Na droging nog steeds schimmel te zien? Doorloop de stappen opnieuw.

Wat is de beste schimmelwerende verf?

Om schimmel tegen te gaan wil je natuurlijk gebruik maken van de beste schimmelwerende verf. Met A-merken in huis kunnen we je die garantie zeker bieden! Kijk bijvoorbeeld eens naar de Sigma Sigmaresist Fungi Matt of de Sikkens Alpha Humitex SF. Deze producten zijn van topkwaliteit en worden gebruikt door professionals in het schildersvak. Een uitstekende schimmelwerende verf voor buiten is de Sikkens Alphaloxan Flex.

Voor een breed assortiment aan schimmelwerende verf ben je op het juiste adres bij De Verfzaak. Bekijk de producten hierboven en ga aan de slag met je ondergrond! Wanneer je nog met een aantal vragen zit, benader je onze klantenservice. Onze verfspecialisten helpen je graag met al je vragen, zodat jij met de juiste informatie aan het werk kan.