• Lorem ipsum

RAL 7039: kwartsgrijs

14 Jun 2022

Wanneer je aan de slag gaat met verven is het maken van een kleurkeuze onvermijdelijk. Kies je voor de trendkleuren van het moment of ga je toch voor de kleur die jarenlang in trek blijft? De verfspecialisten bij De Verfzaak (h)erkennen dat het voor consumenten lastig is om een passende kleurkeuze te maken. Dit vinden we overigens erg begrijpelijk, aangezien de kleurendatabase van De Verfzaak alleen al duizenden verschillende kleuren bevat. Binnen deze database vallen ook de zogeheten RAL-kleuren.

In dit blogartikel gaat staat één van de RAL-kleuren, de RAL 7039, centraal. Daarbij leggen we uit waar de codering RAL voor staat en wat de 7039 variant voor kleur is. Daarnaast geven we je nog wat extra tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties met betrekking tot deze kleur. Na afloop weet jij vrijwel alles over RAL-kleuren in zijn algemeenheid en kan je aangeven wat de RAL 7039 voor kleur is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

Het is logisch dat je je afvraagt waar RAL nu eigenlijk voor staat. Je zal er vast wel eens van gehoord hebben, maar de link met verf of kleur is op het eerste oog verf te zoeken. Voor het antwoord op deze vraag gaan we meer dan honderd jaar terug. Destijds werd RAL bedacht in Duitsland. De volledige naam (RAL is namelijk een afkorting) staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem werd rond 1927 bedacht en heeft als hoofdtaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd worden. Om enige vorm van consistentie te behouden krijgt elke kleur een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000 en zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000. 

RAL 7039 behoort tot de kleurfamilie grijstinten, die start vanaf 7000. Andere populaire varianten van grijs zijn RAL 7021 en RAL 7044. Deze twee kleuren zijn erg populaire grijstinten die op regelmatige basis gebruikt worden door schilders en doe-het-zelvers. Daarnaast wordt de RAL 7039 ook steeds populairder. 

Wat is RAL 7039 voor kleur?

Zoals je hierboven al kan lezen behoort de RAL 7039 tot de kleurgroep grijstinten. Wist je trouwens dat er in totaal 52 grijstinten zijn in het RAL kleurenspectrum? Een heleboel tinten die allemaal bijdragen aan het totaal aantal RAL-kleuren (215 stuks). De RAL 7039 kan het beste omschreven worden als kwartsgrijs. Wat opvalt aan deze kleur is dat het wat zachter is dan andere grijsachtige RAL-kleuren in de waaier. De RAL 7039 kwartsgrijs ziet er daarom wat vriendelijker uit. Daarnaast is de kleur modern, wat het een ideale kleur voor het moment maakt!

De RAL 7039 wordt dus omschreven als kwartsgrijs. Kwarts is een mineraal dat veel voorkomt in de aardkorst. In samengeperste vorm doet het denken aan kristallen. Deze RAL 7039 kwartsgrijs wordt veelvuldig gebruikt in combinatie met zowel lichte als donkere kleuren. Het maakt dus niet uit welke richting je uit wilt gaan, met RAL 7039 zit je altijd goed!

De RAL 7039 is populair als kleur in de volgende verfcategoriëen:
- houtverf
- lakverf

RAL 7039 producten bij De Verfzaak

Nu je op de hoogte bent van alles wat met deze kwartsgrijze RAL-kleur te maken heeft, wil je natuurlijk graag weten hoe het staat met de verkrijgbaarheid van de kleur. Momenteel hebben we geen kant-en-klare producten van deze kleur in ons assortiment, maar dat betekent niet dat deze kleur onverkrijgbaar is bij ons. Integendeel, de RAL 7039 kwartsgrijs is in heel veel gevallen te mengen, of het nu muurverf, houtverf of lakverf betreft.

Ben je toe aan meer informatie over de RAL 7039 kwartsgrijs? Onze verfspecialisten helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen! Bel of stuur een e-mail naar onze klantenservice en laat je adviseren door onze vakmensen. Samen met jou kijken we naar de beste materialen voor jouw klus zodat werken met RAL 7039 een succes wordt.

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »