• Lorem ipsum

In welke kleur schilder jij het plafond?

20 Jun 2023

Wil je je huis een opknapbeurt geven, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Begin bij het plafond, want dit is een perfecte eerste stap. Een plafond bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Een topmerk als Sigma Coatings heeft een uitgebreide kleurencollectie, waardoor je je plafond een moderne en eigentijdse kleur kan geven. Bovendien heeft deze fabrikant producten die extreem dekkend en makkelijk aan te brengen zijn. Kies jouw favoriete kleur, verfraai je plafonds en maak er een echte eyecatcher van.

Plafondverf in populaire kleuren

De kleur van het plafond heeft veel invloed op de sfeer in huis. Je denkt snel bij het schilderen van het plafond aan de kleur wit, maar er zijn nog veel meer opties. Wit is populair vanwege het licht en de ruimte die de kleur met zich meebrengt, maar andere kleuren zijn hier ook geschikt voor, zoals Commercial White of Swangsong, Boulder Lichen, Singing Sand of kleur van het jaar Vining Ivy.

Donkere tinten, zoals Play the Blues, Summer Shadow of Cool Charcoal geven juist een eigentijdse look aan jouw plafond en daarmee diepte in de ruimte.

Houd bij het kiezen van een kleur rekening met je omgeving. Welke meubels staan er, hoe groot is de ruimte. Kijk daarnaast ook naar je persoonlijke wensen met betrekking tot sfeer. Welke sfeer wil je namelijk creëren? Ga je voor rustige en pure kleuren, of houd je juist van drukke tonen in de kamer?

Jouw plafond en muur in dezelfde kleur schilderen

Wat we steeds vaker zien: een plafond dat in dezelfde kleur geschilderd is als de muur. Dit geeft extra dimensie aan jouw ruimte en daar is lef voor nodig, aangezien veel mensen zich er niet aan durven wagen. We adviseren in deze situatie kleuren als Aquamarine Dream, Intuitive of de eerder genoemde Boulder Lichen. Succes gegarandeerd en je gasten zullen positief verrast zijn.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je plafond wilt witten. Lees daarom het blogartikel via de link. 

De voordelen van plafondverf van Sigma

De Sigma muurverven bieden een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere soorten verf. Zo verkleurt de verf nauwelijks en is de plafondverf makkelijk aan te brengen zonder strepen en baanvorming. Ga voor Sigma Perfect Matt wanneer je een matte uitstraling wenst of kies Sigma Sigmatex Superlatex Matt welke nog makkelijker te verwerken is en goed dekkend is.

Producten van Sigma bij De Verfzaak

In onze webshop en winkels vind je een ruim assortiment aan producten van het merk Sigma Coatings. Ook in de categorie plafondverf vind je enkele geschikte verven die je gaan helpen bij het succesvol afronden van je klus. Je ziet de meest geschikte plafondverven van Sigma in het overzicht hieronder. 

Heb je vragen over werken met deze producten, of over iets anders? Neem dan gerust contact op met onze specialisten in de winkel of via de klantenservice. We helpen je graag met het beantwoorden van je vragen zodat je klus een succes wordt.