• Lorem ipsum

RAL 5011

16 Jan 2020

Jouw nieuwbouwhuis is klaar om geschilderd te worden, het houten schuurtje in de tuin verdient wel een nieuwe verflaag of de slaapkamer moet nu eindelijk eens opgeknapt worden. 

Wanneer je een nieuw klusproject gaat starten loop je hoe dan ook tegen deze vraag aan: welke kleur verf ga ik gebruiken? Er zijn ongelooflijk veel kleuren waar je uit kunt kiezen en dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. 

Om je te helpen nemen we je geregeld mee in de wereld van de verfkleuren. Zo zetten we deze keer RAL 5011 in de spotlights. Op deze pagina hebben we alle informatie over deze kleur voor je verzameld. 

 

Wat is RAL 5011?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er veel kleuren waar je uit kunt kiezen en daarom is het wel handig dat alle kleuren netjes gerangschikt zijn zodat je snel de juiste keuze kunt maken. Dit dachten ze in 1927 in Duitsland ook. Daar zag het RAL-systeem destijds het levenslicht. 

Dit systeem, dat we gebruiken om kleuren verf en coating te definiëren, geeft elke kleur een 4-cijferige code. Zo hebben alle wit-en zwarttinten een code die ligt tussen de 9000 en 10000. De blauwtinten hebben een cijfer tussen de 5000 en 6000 gekregen en RAL 5011 valt dus in die categorie. 

Voor de professionele schilders én doe-het-zelvers kan het verwarrend zijn, al die codes. Daarom heeft vrijwel elke kleur ook een typering gekregen. Deze typeringen geven vaak goed weer om wat voor type kleur het gaat. Zo noemen we RAL 5011 ook wel ‘staalblauw’. Dit is een vrij donkere variant van de kleur blauw. Hieronder vind je voorbeelden van andere blauwvarianten waarbij de typering al veel verraadt over het uiterlijk van de kleur.

RAL 5001 → Groenblauw

RAL 5012 → Lichtblauw

RAL 5015 → Hemelsblauw

 

Is RAL 5011 geschikt voor mijn klus?

Dit is één van de belangrijkste vragen waarop je het antwoord moet zien te vinden voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Om dit antwoord te vinden zijn er een paar tips die je wellicht op weg kunnen helpen. 

Allereerst is het belangrijk dat je het contrast ziet tussen verschillende kleuren. Vaak denk je dat je een goede voorstelling kunt maken wanneer je een verfblik in je handen hebt, maar de kleur krijgt pas echt een ‘eigen gezicht’ als je hem gaat vergelijken met kleuren die erop lijken. Zet ze gewoon eens naast elkaar en laat je verrassen door de verschillen die ineens zichtbaar worden. 

Wil je de verschillen graag visualiseren? Gebruik dan kleurtesters. Binnen een mum van tijd zie je dan waar je aan toe bent. 

Verder is het belangrijk om rekening te houden met lichtinval en de ruimte waar je de verf wil gaan gebruiken. Staat de zon er vol op, of bevindt de muur of het object zich in een donkere ruimte? Dit heeft allemaal invloed op de kleur. 

 

RAL 5011 laten mengen door De Verfzaak

Populaire verfproducten zoals Sikkens, Sigma en Wijzonol produceren populaire kleuren zoals RAL 9010, RAL 9001 en RAL 9016 op grote schaal. Dit geldt echter niet voor de wat minder bekende kleuren zoals RAL 5011. 

Ben jij van plan om te gaan schilderen met RAL 5011? Dan ben je bij De Verfzaak aan het juiste adres. Bij De Verfzaak heb je namelijk de mogelijkheid om alle kleuren die je wenst te laten mengen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de unieke kleurcode.

 

Advies van De Verfzaak

Je hebt de juiste kleur voor jouw klus gevonden, maar bent nog op zoek naar de antwoorden op enkele vragen. Denk aan:

  • Hoeveel verf heb ik nodig voor mijn klus?
  • Moet ik een roller of kwast gebruiken?
  • Hoeveel lagen verf moet ik aanbrengen?

Met het beantwoorden van deze en alle andere klusvragen helpen we je graag. Je kunt ons hiervoor op drie manieren bereiken. Bezoek één van onze acht filialen en vraag daar advies aan een specialist, mail ons of bel ons even.

Telefoonnummer: 085 - 0406034
E-mailadres:[email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »