• Lorem ipsum

RAL 7015: Leigrijs

25 Oct 2022

Bij ieder verfproject komt altijd een essentiële vraag om de hoek kijken: welke kleur ga ik gebruiken voor mijn klus? Sommigen hebben een duidelijk doel voor ogen en weten exact welke kleur ze gaan gebruiken, terwijl anderen urenlang zoeken en nog geen ideale kleur hebben gevonden. Nu moet gezegd worden dat de keuze allesbehalve eenvoudig is: het zijn tegenwoordig duizenden kleuren uit tientallen kleurenwaaiers. Een bekende kleurenwaaier is die van RAL. Wellicht heb je daar al eens van gehoord.

In dit blogartikel geven we je alle informatie over de kleur RAL 7015. We vertellen wat de herkomst van de afkorting RAL is en wat de RAL 7015 voor kleur is. Daarnaast krijg je ook wat extra tips over deze kleur op het gebied van toepassing en kleurcombinaties. Aan het eind van dit blogartikel ben jij wat wijzer geworden met betrekking tot RAL-kleuren en de 7015-variant in het bijzonder.

RAL 7015: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Dit coderingssysteem werd rond 1927 bedacht in Duitsland met als doel dat verfkleuren en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. De codering van een kleur is als volgt opgesteld: je begint met de lettercombinatie RAL, gevolgd door vier cijfers die per kleur verschillen. Zo herken je de verschillen tussen de kleuren. Om toch enige vorm van herkenbaarheid aan te brengen heeft iedere kleurgroep (rood, blauw, groen etc.) een eigen groepsnummer. Zo beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000 en zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000. 

De grijstinten, waar de RAL 7015 in valt, beginnen bij 7000. Zo heb je misschien weleens gehoord van RAL 7016 en RAL 7021. Dit zijn twee enorm populaire varianten van grijs die tot op de dag van vandaag veel worden gebruikt door professionele schilders en doe-het-zelvers. Hieronder staan enkele voorbeelden van grijstinten:

  • RAL 7016
  • RAL 7021 
  • RAL 7035 

Wat is RAL 7015 voor kleur?

Zoals gezegd maakt deze RAL-kleur deel uit van de categorie grijstinten. Om je meer te vertellen over deze kleur is het belangrijk om wat specificering aan te brengen. RAL 7015 is een grijstint die wordt omschreven als ‘leigrijs’. Deze kleur neigt naar antraciet (zoals de RAL 7016) maar heeft een lichtere tint. Evenwel blijft het een donkergrijze kleur waarmee jij een tijdloze en hippe uitstraling kan toevoegen aan je interieur. In combinatie met een lichtere tint komt deze leigrijze RAL-kleur uitstekend tot zijn recht.

RAL 7015 wordt veelal gebruikt in een industrieel interieur. Het is een mooie kleur voor in de woonkamer, maar ook als verfkleur voor je voordeur of kozijnen is deze tint perfect.

RAL 7015 producten bij De Verfzaak

In onze webshop is de RAL 7015 leigrijs een populaire kleur voor muurverf en lakverf. Deze producten moeten wel eerst in deze leigrijs RAL-kleur worden gemengd alvorens we het naar je opsturen. Let wel op: zorg dat je de juiste kleurcode doorgeeft aan ons. Gemengde RAL-verf kan namelijk niet geretourneerd worden.  

Momenteel hebben we geen kant-en-klare RAL 7015 producten op voorraad. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om deze kleur te mengen in tientallen producten, waardoor er voor jou altijd een klus met deze leigrijze tint in zit.

Heb je vragen over de RAL-kleur 7015? Onze verfspecialisten staan klaar om je te adviseren! Wij geven graag antwoord op al je vragen en zoeken samen naar de juiste producten die passen bij de klus die je in gedachten hebt. Zo wordt werken met RAL 7015 een succes!