• Lorem ipsum

RAL 1015: licht ivoorkleurig

5 Jul 2022

Bij ieder verfproject loop je tegen eenzelfde vraag aan: welke kleur ga ik gebruiken? De een heeft een duidelijk doel voor ogen en weet precies welke kleur hij of zij gaat gebruiken, terwijl de ander urenlang het internet afstruint en het dan nog niet weet. Het brede scala aan kleuren en diens varianten maken het er niet makkelijker op. Zeker RAL-kleuren. Die lijken allemaal op elkaar, of toch niet?

In dit blogartikel lees je alles over de kleur RAL 1015. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt en wat de RAL 1015 voor tint is. Daarbij krijg je een inkijkje van producten die passen bij deze RAL-kleur en laten we je zien voor welke toepassingen deze tint geschikt is. Aan het eind weet jij exact waar je de RAL 1015 voor gebruikt.

RAL 1015: wat betekent dat eigenlijk?

RAL is een afkorting voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Dit coderingssysteem werd bijna honderd jaar geleden bedacht in Duitsland. De hoofdtaak van RAL is om kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar te definiëren. Het gemeenschappelijke tussen de RAL-kleuren is wel dat iedere kleur een code van vier cijfers krijgt, met daarvoor de letters RAL. Wist je dat iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer heeft? Op die manier kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo beginnen de roodtinten bij 3000 en zitten de blauwtinten tussen 5000 en 6000.  

De geeltinten, waaronder de RAL 1015, beginnen bij 1000. Zo heb je misschien weleens gehoord van RAL 1003 en RAL 1013. Deze twee kleuren zijn de populairdere varianten van geel die net als de RAL 1015 veelvuldig worden gebruikt door zowel de professionele schilders als door de fanatieke doe-het-zelvers. 

Wat is RAL 1015 voor kleur?

Tot zover weet je dat de RAL 1015 behoort tot de categorie geeltinten. Echter is dit nog niet specifiek genoeg. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 1015 is een kleurtint die wordt omschreven als ‘licht ivoorkleurig’. Deze kleur is subtiel en ideaal voor het aanbrengen van wat extra warmte in bijvoorbeeld je woonkamer.  

Niet verrassend dat de RAL 1015 licht ivoorkleurig een universeel toepasbare kleur is. Je kan het namelijk gebruiken op muren, kozijnen, deuren want deze RAL-kleur is te gebruiken bij vele verschillende verfsoorten. Hierbij maakt het ook geen verschil of je nu kiest tussen mat, hoogglans en zijdeglans. Kortom, met de RAL 1015 zit je qua kleur altijd goed.

RAL 1015 producten bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak is de RAL 1015 in trek als verfkleur bij vele soorten verf, bijvoorbeeld als muurverf. Deze producten moeten wel eerst in deze RAL-kleur worden gemengd alvorens we het naar je opsturen. Zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode toepast bij het bestellen van je verf. Een gemengde variant van deze lichte ivoorkleur kan namelijk niet naar ons geretourneerd worden. Momenteel hebben we geen kant-en-klare RAL 1015 licht ivoorkleurig producten in ons assortiment.

Heb je vragen over de RAL-kleur 1015? Onze verfspecialisten voorzien je graag van informatie! Neem contact met ons op door te bellen of door een e-mail te sturen. Daarna kijken we samen met jou hoe we jouw vraagstuk zo goed mogelijk kunnen oplossen en welke producten hierbij passen. Zo maak jij jouw RAL 1015 project tot een succes!

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »