• Lorem ipsum

Ecoline

Toon:
Toon:

Ecoline

Voor de creatievelingen onder ons die graag creatief met verf bezig zijn doet het woord ‘ecoline’ wellicht een belletje rinkelen. Maar ook bij de mensen die qua schilderen niet verder komen dan het schilderen van een muur kan ecoline bekend voorkomen. Dit komt omdat er een flinke kans is dat je in je jeugd te maken hebt gehad met deze speciale verfsoort. 

In de online shop van De Verfzaak vind je veel verschillende kleuren en andere accessoires zoals ecoline brushpennen. Omdat er inmiddels veel fans zijn van deze variant van aquarelverf zetten we ecoline op deze pagina in het zonnetje. Wellicht krijg je na het lezen zin om zelf eens met dit wonderlijke product aan de slag te gaan.

Wat is ecoline? 

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is ecoline een vloeibare aquarelverf. Deze speciale verfsoort heeft een aantal eigenschappen die ecoline uniek maken. Zo is deze verfsoort transparant en goed mengbaar én behoort het tot de niet-watervaste inkten. 

Ecoline kan met veel verschillende manier op aquarelpapier worden aangebracht. Uiteraard is het mogelijk om andere soorten papier te gebruiken wanneer je met ecoline aan de slag gaat, maar met aquarelpapier creëer je het beste eindresultaat. 

In de inleiding heb je kunnen lezen dat je vroeger wellicht met ecoline in aanraking bent gekomen en wel op school. Deze verfsoort leent zich namelijk perfect voor projecten waarbij de kans groot is dat er flink geknoeid gaat worden. Dit komt omdat ecoline makkelijk uit kleren te wassen is en dat maakt deze verfsoort uitermate geschikt voor het gebruik door kinderen. 

Ecoline brush pen

Er zijn veel verschillende manieren om met deze verfsoort te werken. Denk bijvoorbeeld aan het klassieke kwastje. Maar wist je dat je met een ecoline brush pen supermooie creaties kunt maken? Een ecoline brushpen is eigenlijk niets anders dan een stift die qua uiterlijk lijkt op een benzinestift, maar dan gevuld met ecoline uiteraard.

Binnen de wereld van ecoline vind je drie primaire kleuren. Dit zijn magenta, hemelsblauw (cyaan) en citroengeel. Dit is de basis die je kunt gebruiken wanneer je aan de slag gaat.. Uiteraard is het ook leuk om te experimenteren met al die andere kleuren om zo het ene na het andere kunstwerkje te maken. Je zult zien dat het werken met een brush pen niet al te moeilijk is. Oefen een paar keer op een apart stuk aquarelpapier om het zo onder de knie te krijgen en binnen een mum van tijd weet je precies hoeveel druk je moet zitten om een bepaalde kleur tevoorschijn te toveren.

De drie primaire kleuren vormen slechts de start van het kleurenspectrum. In de online shop van De Verfzaak vind je veel verschillende kleuren ecoline brush pennen waarmee je qua kleur alles kunt maken wat je wilt.

Ecoline kopen bij De Verfzaak

Zoals je ziet hebben we bij De Verfzaak een flinke voorraad brushpennen voor je in petto, maar wellicht werk jij liever op de klassieke manier óf wil je je kinderen kennis laten maken met deze vorm van aquarelverf. Dan is het goed om te weten dat je in de webshop van De Verfzaak naast de brushpennen ook de klassieke potjes kunt vinden in alle mogelijke kleuren. Zo vind je bij De Verfzaak veel producten van Royal Talens, een Nederlands familiebedrijf van meer dan 120 jaar oud uit Apeldoorn waar het ontwikkelen van goede ecoline hoog in het vaandel staat. Een echte autoriteit binnen dit gebied! Net als bij de brush pennen heb je bij de klassieke potjes de keuze uit ongelooflijk veel kleuren. Door de transparantie en de basis van water heb je de mogelijkheid om eindeloos te experimenten met het mengen van kleuren. 

Advies

Heb je vragen over ecoline of over andere aan verf gerelateerde zaken? Win dan passend advies in bij De Verfzaak. Spreek één van onze specialisten aan in één van onze acht filialen, bel ons of stuur een mail.